Nizozemska BiH dočekuje bez zvijezde Tottenhama

Bergwijn otpao

Nizozemska BiH dočekuje bez zvijezde Tottenhama

Edmir Škorić

Steven Bergwijn napustio je trening kamp nizozemske reprezentacije. Napadač Tottenhama Hotspura nije spreman i mora propustiti nadolazeće utakmice narančastih.

23-godišnji Bergwijn je u kampu nizozemske reprezentacije odradio medicinske preglede i ustanovljeno je da trenutno nije spreman za odigravanje utakmica.

Odlučeno je da se vrati u London, a selektor Frank de Boer neće tražiti njegovu zamjenu, pa će ostati na 24 igrača.

Nizozemska reprezentacija će u srijedu odigrati prijateljski meč sa Španijom, nakon čega slijedi duel s BiH 15. novembra u Amsterdamu u Ligi nacija, a zatim tri dana kasnije protiv Poljske, također u Ligi nacija.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Bergwijn je važan član Oranja, ali nakon dolaska Garetha Balea u Tottenhamu ne igra kao ranije i u nešto slabijoj je formi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi