Van Dijk je sinoć protiv BiH imao novu poziciju, ali De Boeru je uzalud bilo kopiranje Kloppa

Zaigrao u napadu

Van Dijk je sinoć protiv BiH imao novu poziciju, ali De Boeru je uzalud bilo kopiranje Kloppa

Edmir Škorić

Nizozemska je sinoć u Zenici odigrala samo 0:0 protiv izmiješanog sastava Bosne i Hercegovine.

Gosti nesumnjivo bolji i sa većim brojem prilika, ali odbranili smo se i osvojili vrijedan bod. Dosta zasluga ide golmanu Ibrahimu Šehiću, a zanimljivo da je selektor Nizozemske Frank de Boer koristio u jednom trenutku recept Jurgena Kloppa.

Htio je pogodak, pa je Virgila van Dijka poslao u napad, zajedno s Luukom de Jongom, ali to na kraju nije donijelo rezultat. Iako je jedan od najboljih štopera na svijetu i sigurno jedan od najjačih igrača u vazduhu, protiv Zmajeva nije uspio doći do gola.

Isto to često radi Jurgen Klopp u Liverpoolu kada njegov tim odlučno ide po pogodak. Van Dijk se pretvara u naapdača i lovi centaršuteve, a osim toga može dobro da odradi posao na toj poziciji čak i ako se radi o prizemnim ubacivanjima.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Nizozemce čeka derbi s Italijom u srijedu, a Zmajeve teško gostovanje kod Poljske za kraj oktobarskog reprezentativnog programa.

Top Komentari

Maestro
Ovo što rade treneri sa guranjem stopera u napad nije ništa novo i nije kopija Klopa to je prvo počeo radit Murinjo kad je imao negativan rezultat gurao je Roberta Hutha u napad a posle su sve blijede i neuspješne kopije njegovog izuma
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi