Velika krađa Španaca i nevjerica na licima svih: Nizozemcima su 'iz dvorišta' ukrali mladu zvijezdu
Štoper se odlučio za Španiju (AP Photo/Andrew Medichini)

Mladi štoper mijenja nacionalni tim

Velika krađa Španaca i nevjerica na licima svih: Nizozemcima su 'iz dvorišta' ukrali mladu zvijezdu

Midhat Šljivak

Defanzivac Juventusa na posudbi u Romi, Dean Huijsen (18), odlučio je u budućnosti nastupati za selekciju Španije. On je dosad nastupao za omladinske selekcije Nizozemske.

Dean Huijsen rekao je 'da' pozivu iz Fudbalskog saveza Španije. Ovaj 18-godišnji štoper odlučio je u budućnosti predstavljati Crvenu furiju, iako je igrao za omladinske selekcije Nizozemske.

Huijsen posjeduje pasoše obje zemlje. Rođen je 2005. godine u Amsterdamu, ali se kao petogodišnjak preselio u Španiju, odnosno na Marbellu.

U ovoj zemlji je i počeo svoj fudbalski put. Ispostavilo se da je povukao talenat na oca Donnyja koji je igrao za nekolicinu klubova u Nizozemskoj i predviđa mu se ogromna karijera.

Španci su odlučili iskoristiti činjenicu da ima njihov pasoš. Predstavnici Fudbalskog saveza su razgovarali s njim o mogućnosti da u budućnosti predstavlja Crvenu furiju i on je rekao 'da' ovom pozivu.

Oglasi

Nizozemci su tako vjerovatno ostali bez velikog talenta. Huijsen bi već u narednim akcijama trebao dobiti poziv selektora Lusa de la Fuentea.

"Španski nacionalni tim priprema poziv za Deana Huijsena narednog mjeseca. Ako papiri o naturalizaciji budu kompletirani, on će biti pozvan za mečeve protiv Slovačke i Belgije narednog mjeseca", navodi Marca.

18-godišnjak je pod ugovorom s Juventusom. Trenutno je na posudbi u Romi, gdje igra veoma dobro i privukao je veliku pažnju na sebe.

Roma pokušava otkupiti ugovor ovog tinejdžera. Međutim, s obzirom na igre koje pruža Juve ga neće olako pustiti i on će se vjerovatno na kraju sezone vratiti u matični klub.

Španci su napravili veliku krađu o kojoj će svijet fudbala sigurno pričati, ali to nije ništa novo za ovu selekciju u kojoj sada igra ogroman broj naturalizovanih fudbalera.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Pored Huijsena poziv će u martu dobiti i 'Marokanac' Brahim Diaz, a Furiju su ispred drugih reprezentacija odabrali Lamine Yamal, Aymeric Laporte, Alejandro Balde, Ansu Fati...

Ranije su za selekciju nastupali Rodrigo Moreno, Thiago Alcantara, Diego Costa, ali i mnogi drugi, no ovakvu krađu iz dvorišta još nisu imali.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi