Nizozemski nogometaši odabrali novog selektora

Koeman dobio zamjenu

Nizozemski nogometaši odabrali novog selektora

Edmir Škorić

Ronald Koeman je odlučio preuzeti klupu Barcelone, što je značilo da će završiti svoj posao na klupi Nizozemske.

Koeman je radio sjajan posao s Nizozemskom, no sada će se posvetiti Barceloni, a njega će najvjerovatnije naslijediti Henk ten Cate, kojeg su, zanimljivo, odabrali nizozemski nogometaši.

Navodi se da je vijeće igrača u kojem su Virgil van Dijk, Kevin Strootman, Ryan Babel, Matthijs de Ligt i Daly Blind zajednički dogovorili da Cate bude novi selektor. O tome je obaviješten i Nogometni savez Nizozemske.

Ten Cate je do 11. februara bio trener Al-Ittihada, a ranije je bio blizu reprezentacije, no kada je trebao biti imenovan, odlučeno je da selektor bude Dick Advocaat. U karijeri je radio i kao pomoćnik trenera u Barceloni i Chelseaju, a samostalno je vodio mnoge timove.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Nizozemska je u petak s 1:0 u Amsterdamu pobijedila Poljsku, a u ponedjeljak joj slijedi duel s Italijom. Koemanov pomoćnik Loedeweges je trenutno privremeno rješenje dok ne bude imenovan ten Cate.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi