Njegov sat je otkucao
Bh. defanzivac je zbog niza skandala na kraju ostao bez poziva selektora Roberta Prosinečkog, a sve je počelo tetovažom granica Republike Srpske

Desni bek izgubio mjesto u reprezentaciji BiH

Njegov sat je otkucao

E. Škorić

Odlukom Roberta Prosinečkog, bh. reprezentacija ostala je bez jednog od standardnih igrača.

Stoper Anderlechta je nakon niza skandala na kraju ipak ostao uskraćen za daljne nastupe u dresu bosnaskohercegovačke nogometne reprezentacije. Dugo se bh. javnost pitala šta će biti s njim, a onda su Nogometni savez i selektor Prosinečki prelomili.

"Sam je sebe diskvalificirao iz reprezentacije. Reprezentativac jedne zemlje, tako i Bosne i Hercegovine, mora se dokazivati na terenu i van njega. Žao mi je, ali tako je. I Savez je reagirao i osudio njegove postupke prije izvjesnog vremena. Vranješ je ušao u sukob s navijačima, tetovaža, afere... Ne, to tako ne ide. Svi moramo biti u službi reprezentacije i države, podređeni cilju, plasmanu na Evropsko prvenstvo. Nikakvi ni najmanji problemi u i oko ekipe nam ne trebaju", poručio je danas Prosinečki.

Početak kraja bh. defanzivca u reprezentaciji počeo je još 2015. godine. Tada se na okupljanje reprezentacije pojavio sa primjećenom tetovažom granica Republike Srpske na ruci. Zbog toga se digla velika prašina, a on je zatim odlučio da promijeni tetovažu, pa je istetovirao sat.

Ipak, to mu nije pomoglo, navijači nisu oprostili njegovu glupost, da bi potom na jednoj utakmici na Bilinom polju okačili transparent na kojem je pisalo: "Ognjene, zakasnio si, tvoj sat je otkucao".

Nije mu dugo trebalo da odgovori, pa je tako napisao: "Moj sat još nije stao", postavivši fotografiju s Edinom Višćom.

Dobijao je i nakon toga tadašnji stoper AEK-a pozive, igrao istina i dobro u dresu Zmajeva, ali dobar dio navijača nije mogao da mu oprosti sve što je napravio, mada je bio dobar dio onih koji su ga podržavali i smatrali da je najbitnije da on igra dobro u dresu nacionalnog tima.

Negdje u novembru prošle godine nova glupost igrača Anderlechta. Nakon brojnih prepirki i svađa s navijačima BiH putem društvenih mreža, gdje je BH Fanaticose nazvao bašutelcima, uslijedila je tetovaža četničkog vojvode Momčila Đujića, zloglasnog ratnog zločinca iz Drugog svjetskog rata.

Posljednji skandal u nizu imao je u januaru kada je počeo da objavljuje razni sadržaj vezan za srbijansku pjevačicu Jelenu Karleušu. Otkrio je da se dvije godine viđao s njom, onda su odjednom po tabloidima u Srbiji počeli da se pojavljuju screenshotovi neprimjerenih razgovora, golišave slike Karleuše, koja je isto pokušava da mu naudi i da mu se revanšira...

Poslije svega, bilo je i za očekivati da selektor Prosinečki donese odluku koju je donio. Bivši igrač Borca, Zvezde, Sheriffa, Krasnodara, Alanije, Elazigspora, Pribrama, Gaziantepspora, Gijona, Tomska i AEK-a odigrao je preko 30 mečeva za BiH.

Za A reprezentaciju je debitovao 16. novembra 2010. godine na prijateljskom meču protiv Slovačke u Bratislavi, a bio je i na listi putnika za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. U trećem meču u grupnoj fazi zaigrao je pola sata protiv Irana.

U junu 2016. godine, nastupao je za BIH na Kirin kupu u Japanu. Odigrao je polufinalni meč revijalnog turnira protiv selekcije Danske koji je završio remijem 2-2, ali je na penale BIH prošla u finale rezultatom 6-5. U finalnom meču turnira protiv selekcije Japana, Vranješ dobiva drugi žuti karton te biva isključen u drugom poluvremenu. BIH ipak uspijeva pobijediti Japan rezultatom 2-1 i osvojiti Kirin kup.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Kod Prosinečkog je bio standardan, igrao je dobro na poziciji desnog beka, inače je igrao i na stoperskoj poziciji, ali stvari izvan terena jednostavno su ga koštale reprezentativne karijere, koja je mogla da bude velika. Šta drugo reći nego - njegov sat je otkucao.

Top Komentari

burek_sa_mesom
Sramota. Ovo nema ni u Sjevernoj Koreji.
0 27
Ciklobutan
idi placi jeleni govno malo
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi