Prekinuta utakmica Njemačke i Danske, igrači poslani u svlačionice

Prekinuta utakmica Njemačke i Danske, igrači poslani u svlačionice

Edmir Škorić

U toku je drugi meč osmine finala Eura u Njemačkoj, a sastaju se domaća selekcija i Danska. Utakmica je prekinuta nakon nešto više od pola sata igre.

Zbog jakog grmljavinskog nevremena, sudija iz Engleske Michael Oliver bio je prisiljen da zaustavi meč, te igrače pošalje u svlačionice.

Nevrijeme u Dortmundu, nebo se otvorilo, padalo je na sve strane, sijevalo je, popraćeno i sa gradom, tako da je bilo najbolje da se meč prekine i pitanje kada će se on nastaviti. Meč je zvanično prekinut u 35. minuti i čini se da će prekid potrajati.

Do prekida, nije bilo pogodaka. Nijemcima je zbog faula nad golmanom u ranoj fazi poništen gol, Danci su također prijetili, ali mreže za sada miruju.

Moramo istaknuti da je četvrti sudija na meču u Dortmundu bh. sudija Irfan Peljto.

Oglasi

Ranije danas odigrana je prva utakmica osmine finala Eura, a Švicarci su priredili malu senzaciju i sa 2:0 savladali Italijane.

Interesantno da je i 1974. godine u Njemačkoj zabilježen isti slučaj, kada je meč Zapadne Njemačke protiv Poljske odgođen zbog jake kiše.

Top Komentari

FudbalskiGenije
Namješta se njemcima haos
0 0
BoSniaN_BuLL
Ova utakmica se mozda tek sutra zavrsi ako bi isli na penale!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi