Njemačka demolirala Estoniju, važna pobjeda Mađarske protiv Velsa
Njemačka je slavila sa 8:0

Nijemci nisu imali milosti prema puno slabijem protivniku

Njemačka demolirala Estoniju, važna pobjeda Mađarske protiv Velsa

S. Pašalić, foto: EPA

Nogometaši Njemačke su u okviru 4. kola grupe C kvalifikacija za Evropsko prvenstvo savladali na Estoniju sa visokih 8:0.

Nijemci su jako ozbiljno ušli u ovu utakmicu i već u 10. minuti golom Reusa poveli sa 1:0. U 17. minuti je bilo 2:0, a strijelac je ovaj put bio Gnabry.

Samo tri minute kasnije Goretzka je pogodio za 3:0, a Gungogan je sa bijele tačke u 26. minuti bio precizan za 4:0. Marco Reus je u 37. minuti postigao i najljepši gol prvog poluvremena nakon što je iz slobodnog udarca pogodio za 5:0.

U nastavku je Serge Gnabry u 62. minuti stigao do svog drugog gola nakon što je pogodio za 6:0. U 79. minuti Timo Werner je postigao gol za 7:0. Konačnih 8:0 postavio je Leroy Sane u 88. minuti.

U drugoj utakmici ove grupe Bjelorusija je na svom terenu dočekala Sjevernu Irsku, a gosti su slavili sa 1:0. Strijelac jedinog gola bio je McNair u 86. minuti.

Na tabeli je prva Sjeverna Irska sa 12 bodova, a slijedi Njemačka sa 9 i utakmicom manje, te Holandija sa 3 boda i dvije utakmice manje.

U okviru grupe H Francuska je imala lagan zadatak u gostima kod Andore i slavila je sa 4:0.

Mbappe je doveo Francuze u vodstvo od 1:0 u 11. minuti, a nakon toga su još pogađali Ben Yedder u 30, Thauvin u 45., i Zouma u 60. minuti.

Island je na svom terenu uspio savladati Tursku sa 2:1 i tako joj nanijeti prvi poraz u kvalifikacijama.

Islanđani su poveli golom Sigurdssona u 21. minuti, a isti igrač je u 32. minuti povisio na 2:0. Turska je golom Tokoza u 40. minuti uspjela smanjiti na 2:1, ali se rezultat do kraja nije mijenjao.

U trećoj utakmici ove grupe Albanija je golovima Cikalleshija i Ramadanija savladala Moldaviju sa 2:0.

Francuska, Turska i Island imaju po 9 bodova, ali Francuzi imaju najbolju gol-razliku, a slijedi Albanija sa 6 bodova.

U grupi H Belgija je savladala Škotsku sa 3:0, dok je Rusija na svom terenu bila bolja od Kipra sa 1:0.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Belgija je vodeća u grupi sa 12 bodova, a slijede Rusija sa 9 i Kazahstan sa 6 bodova.

Mađarska je u grupi E stigla do pobjede protiv Velsa na svom terenu rezultatom 1:0 i tako zasjela na prvo mjesto u grupi, a slijede Slovačka i Hrvatska sa 6 koje imaju iutakmicu manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi