Selektor Njemačke završio u bolnici
(Foto: EPA)

Propušta naredne dvije utakmice

Selektor Njemačke završio u bolnici

M. Šljivak

Joachim Löw neće voditi reprezentaciju Njemačke u naredne dvije utakmice.

Selektor Elfa je završio u bolnici i tamo će ostati u narednim danima, te neće moći da vodi reprezentaciju u duelima protiv Bjelorusije i Estonije.

Löw je prije nekoliko sedmica doživio zaista bizarnu nesreću. Pao mu je teg na prsa i to je izazvalo probleme sa arterijom i morao je biti hospitaliziran.

"Tretman ide veoma dobro, ali je ljekar savjetovao da se selektor poštedi u narednim akcijama. Zato će Marcus Sorg voditi reprezentaciju u narednim utakmicama uz pomoć trenera golmana Andreasa Köpkea", saopšteno je iz DFB-a.

Oglasio se i Joachim Löw...

"Osjećam se dobro, ali moram se odmarati u naredne četiri sedmice. U kontaktu sam sa ekipom, imaju iskustva i ovo ćemo prebroditi", rekao je Löw.

Pred selekcijom Njemačke su relativno dva lagana izazova u narednom periodu.

Elf će 8. juna gostovati selekciji Bjelorusije, a tri dana kasnije dočekuju selekciju Estonija.

Njemačka je za sada odigrala samo jedan meč, a pobijedili su selekciju Holandije sa 2:3.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti