Dva velika imena potencijalni kandidati za novog selektora Njemačke
Foto - EPA

Umjesto Lowa

Dva velika imena potencijalni kandidati za novog selektora Njemačke

M. Šljivak

Joachim Low ostat će selektor reprezentacije Njemačke do Eura naredne godine.

Saopštio je to direktor nacionalnog tima Oliver Bierhoff nakon teškog poraza od Španije (6:0), no odlazak nakon prvenstva Evrope naredne godine je izvjestan.

Bild već ima informacije o potencijalnom nasljedniku na klupi. Objavili su dva imena, a među kandidatima su aktuelni treneri Bayerna Hansi Flick i Liverpoola Jurgen Klopp.

Hansi Flick je navodno mnogo bliži ovom poslu. On je od 2006. do 2014. godine imao ulogu pomoćnika u nacionalnom timu i zbog toga se vjeruje da bi bio idealan izbor.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Sa druge strane Klopp nije realna opcija. On je vezan za Liverpool još četiri godine i nerealno je očekivati da bi već narednog ljeta mogao napustiti tim sa Anfielda.

Lowa ćemo na klupi Elfa dakle gledati do ljeta naredne godine, a vidjet ćemo ko će ga zamijeniti.

Promo

Top Komentari

Skull
Ma nije realno ni da Flick napusti Bayern nakon dobrog posla sto obavlja
10 0
Rukfas
Bajevic
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi