Njemu je Barcelona ostala u dobrom sjećanju: Ronaldinho je razvalio vrata i odveo me u grad
Foto - Instagram

Maxi Lopez se s radošću sjeća epizode na Nou Campu

Njemu je Barcelona ostala u dobrom sjećanju: Ronaldinho je razvalio vrata i odveo me u grad

M. Šljivak

Maxi Lopez je 2004. godine stigao u Barcelonu kao nova velika nada argentinskog fudbala.

Ipak, nije se Maxi previše naigrao pored zvijezda koje su u tom trenutku boravile na Nou Campu, ali je stigao da se stalno provodi s Ronaldinhom

"Nakon fantastične sezone u Riveru vrata Evrope su mi se otvorila. Došao sam u Barcelonu, klub koji je imao zaista fantastične igrače. Igrao sam pored jednog Ronaldinha, a upravo mi je on pomogao u svemu jer mi je bilo teško da se naviknem na novu sredinu", rekao je Maxi Lopez i opisao je trenutak u kojem je s Ronaldinhom postao prijatelj za sva vremena.

"Vratio sam se kući s treninga, a zatim se pojavio on. Razvalio je vrata kako bi ušao i izveo me u grad. Večerali smo, a zatim mi je pokazao grad. Ronaldinho je uvijek bio takav sa svim saigračima. Dečko koji vas je izluđivao na terenu bio je nezaustavljiv van njega", rekao je Maxi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Argentinac je i danas u kontaktu sa čuvenim Brazilcem, a u njihovoj grupi igrača koji su voljeli provod bili su Rafa Marquez, Ludovic Giuly, Thiago Motta i Juliano Belletti.

Lopez je za katalonskog velikana odigrao 19 utakmica i postigao je dva gola.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi