Njemu ništa nije sveto: Promijenio u klubu čak 29 trenera

Zamparini je jednostavno takav

Njemu ništa nije sveto: Promijenio u klubu čak 29 trenera

Edmir Škorić

Predsjednik Palerma Maurizio Zamparini mijenja trenere kao od šale.

Palermo je smijenio Giuseppea Iachinija, što je 29. "žrtva" od kada je na čelu kluba Zamparini, odnosno od ljeta 2002. godine.

Iachinijev nasljednik je Davide Balardini, koji je na klupi Palerma sjedio u sezoni 2008/09.

Zamparini je poznat po tome da s lakoćom smijeni trenera, nakon kojeg lošeg rezultata i stalno ih vrti u krug. 

Pitanje je samo koliko će Ballardini, koji je trenirao još Lazio, Genovu i Bolognu, ostati na klupi sicilijanske momčadi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Treneri koje je smjenjivao Zamparini:

Daniele Arrigoni, Nedo Sonetti, Silvio Baldini, Francesco Guidolin, Luigi Delneri, Giuseppe Papadopulo, Renzo Gobbo, Rosario Pergolizzi, Stefao Colantuono, Davide Ballardini, Walter Zenga, Delio Rossi, Serse Cosmi, Stefano Pioli, Davis Mangia, Bortolo Mutti, Giuseppe Sannino, Gian Piero Gasperini, Alberto Malesani, Gennaro Gattuso, Giuseppe Iachini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.