Utakmica sezone FK Krupa: NK Čelik razbijen na Vrbasu!

Težak poraz Zeničana

Utakmica sezone FK Krupa: NK Čelik razbijen na Vrbasu!

M. Šljivak

Krupa je u 26. kolu Premijer lige BiH savladala Čelik rezultatom 5:2.

Krupi je pobjeda u ovom duelu bila neophodna i tako se tim Slobodana Starčevića i postavio u ovom susretu od prve minute.

Napadačka igra domaćim se itekako isplatila i već je nakon 25 minuta igre Krupa imala dva gola prednosti. Prvo je u 16. minuti za 1:0 pogodio sjajni Mandić, a zatim je Brtan u 25. minuti povećao prednost Krupe na 2:0.

Čelik se nakratko uspio vratiti u utakmicu. Igrala se 39. minuta kada je Haris Dilaver iskoristio grešku odbrane domaćih i pogodio je za 2:1.

Međutim, radost gostiju je trajala svega jedan minut. Već u narednom napadu Krupa postiže i treći gol, a ovog puta je zabio Babić za sjajnih 3:1 na poluvremenu.

Čelik je krenuo ofanzivno u nastavku. Bili su Zeničani  mnogo bolji tim i golom Okića u 51. minuti su došli do smanjenja rezultata na 3:2.

Imao je gostujući tim nekoliko opasnih napada i nakon ovog gola. Međutim, nisu ih uspjeli iskoristiti, da bi Krupa u 67. minuti došla do novog gola. Aganspahić samo što je ušao u igru pogađa za 4:2.

Aganspahić je u 77. minuti završio svu priču u ovom meču. Pogodio je napadač Krupe za konačan rezultat meča od 5:2.


Premijer liga, 26. kolo:

Krupa - Čelik 5:2

Krupa: Marković, Karišik, Makitan, Dujaković, Puzigaća, Nikodijević, Brtan, Milanović, Babić, Mandić, Zec.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik: Pavlović, Vrhovac, Dedić, Dilaver, Okić, Grahovac, Okoli, Pecelj, Jamak, Hodžić, Jurina.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Avayan
Kladioničarski.... Nema šta
9 0
rajvosa46
A hoce u Evropu...
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti