NK Čelik dogovorio četiri utakmice, generalka protiv Slobode na Bilinom polju
Zeničani su prvi krenuli s pripremama za novu sezonu, te se pripremaju na terenima na Kamberovića polju

Poznati protivnici Zeničana

NK Čelik dogovorio četiri utakmice, generalka protiv Slobode na Bilinom polju

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika već 20-tak dana nalaze se u trenažnom procesu, te se ekipa priprema za predstojeća iskušenja u Drugoj ligi FBiH, grupa "Centar". Budući da su Zeničani izborili ulazak u veći rang, za ovaj nivo svakako je potrebno i da se pojača igrački kadar.

Kako smo već pisali crno-crveni su angažovali Isakovića, Sivca, Žunu, Subotića, Bradarića, te su ekipi priključili i nekolicinu talentovanih juniora.

Budući da prvenstvo u ovom rangu takmičenja počinje sredinom narednog mjeseca Čelik je dogovorio i pripremne utakmice do početka lige. Predstojećeg vikenda crno-crveni će igrati na Memorijalu "Galib Mujčić" u Vitezu, a prvu utakmicu će odigrati u subotu protiv kakanjskog Rudara. U zavisnosti od rezultata te utakmice, Čelik će igrati finale ili utakmicu za treće mjesto, a pored njih na turniru će sudjelovati još domaćin Vitez, Rudar i Simm Bau.

Pored ta dva meča na turniru u Vitezu, Čelik će još snage odmjeriti s ekipom Mladosti u Domaljevcu 31. jula, dok će generalnu probu izabranici Pavlea Skočibušića imati na Bilinom polju 7. augusta protiv Slobode Novi Grad, kluba koji se takmiči u Prvoj ligi RS.

Kao što smo već pisali, Zeničani će prvenstvo u ovom rangu takmičenja otvoriti na Bilinom polju 14 ili 15. augusta protiv Stupčanice.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi