NK Čelik dogovorio četiri utakmice, generalka protiv Slobode na Bilinom polju
Zeničani su prvi krenuli s pripremama za novu sezonu, te se pripremaju na terenima na Kamberovića polju

Poznati protivnici Zeničana

NK Čelik dogovorio četiri utakmice, generalka protiv Slobode na Bilinom polju

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika već 20-tak dana nalaze se u trenažnom procesu, te se ekipa priprema za predstojeća iskušenja u Drugoj ligi FBiH, grupa "Centar". Budući da su Zeničani izborili ulazak u veći rang, za ovaj nivo svakako je potrebno i da se pojača igrački kadar.

Kako smo već pisali crno-crveni su angažovali Isakovića, Sivca, Žunu, Subotića, Bradarića, te su ekipi priključili i nekolicinu talentovanih juniora.

Budući da prvenstvo u ovom rangu takmičenja počinje sredinom narednog mjeseca Čelik je dogovorio i pripremne utakmice do početka lige. Predstojećeg vikenda crno-crveni će igrati na Memorijalu "Galib Mujčić" u Vitezu, a prvu utakmicu će odigrati u subotu protiv kakanjskog Rudara. U zavisnosti od rezultata te utakmice, Čelik će igrati finale ili utakmicu za treće mjesto, a pored njih na turniru će sudjelovati još domaćin Vitez, Rudar i Simm Bau.

Pored ta dva meča na turniru u Vitezu, Čelik će još snage odmjeriti s ekipom Mladosti u Domaljevcu 31. jula, dok će generalnu probu izabranici Pavlea Skočibušića imati na Bilinom polju 7. augusta protiv Slobode Novi Grad, kluba koji se takmiči u Prvoj ligi RS.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Kao što smo već pisali, Zeničani će prvenstvo u ovom rangu takmičenja otvoriti na Bilinom polju 14 ili 15. augusta protiv Stupčanice.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi