NK Čelik na pripremama u Ljubuškom, zadnja linija najveći problem Zeničana
Zeničani u Ljubuškom imaju idealne uvjete za pripreme, a povratak za Zenicu planiran je u petak

Crno-crveni imaju idealne uvjete za rad

NK Čelik na pripremama u Ljubuškom, zadnja linija najveći problem Zeničana

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika prošlog četvrtka nakon prozivke otišli su put Ljubuškog, gdje će ostati do petka, kada je planiran povratak u Zenicu.

Izabranici Umita Özata u Ljubuškom imaju idealne uvjete, a treniraju dva puta dnevno na Gradskom stadionu. Zeničani će u Ljubuškom boraviti do petka, kada slijedi povratak u Zenicu, te će igrači dobiti slobodno do ponedjeljka 20. januara kada slijedi odlazak u Antaliju, gdje će obaviti i glavni dio priprema za nastavak sezone.

Mnogo je još nepoznanica oko igračkog kadra, evidentno je da su ekipi potrebna pojačanja u svim linijama, a posebno u zadnjoj, gdje crno-crveni nemaju opcije na bekovskim pozicijama.

U narednim danima biće poznato hoće li Domagoj Franić doći na Bilino polje, jer kako smo već pisali ima problem sa sadašnjim klubom oko važećeg ugovora. Ako bi Franić došao na Bilino polje, crno-crveni bi riješili stopersku poziciju za proljeće, jer bi na raspolaganju imali Horića, Franića, Vrhovca, Ćubaru, Miletića, Zilića, ali po potrebi i mladog Mahmića, koji se nalazi s ekipom u Ljubuškom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U sjeni prozivke i dešavanja oko igrača koji su tužili klub svima je promaklo to da na pripremama nema 21-godišnjeg lijevog beka Carlosa Leona, koji se prema informacijama s kojim raspolažemo neće vračati u Čelik. Zeničani su tako u ovoj zimskoj pauzi ostali bez kompletne bekovske linije, budući da se Carlos neće vraćati u Zenicu, dok su Pecelj, Blažević i Raguž tužili klub i oni će vjerovatno karijeru nastaviti u drugom klubu.

Vidjet ćemo do odlaska u Antaliju hoće li rukovodstvo kluba uspjeti pronaći adekvatne zamjene i kompletirati roster budući da ih na proljeće očekuje grčevita borba za opstanak u Premijer ligi.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pero98
Imaju oni vecih problema od zadnje linije. Sretno u drugoj ligi.
1 7
opasni12
Koliko investitora ulazi u ovaj klub a svaku put čitam kako oh netko tuzi! Zamisli da imaš igrače kojima nisi dao placu od 6 mjeseca a hvališ se sve si dugove riješio! Takvim klubovima je i druga liga vrh!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi