NK Čelik nikada nije bio transparentniji i ujedinjeniji
Članovi kluba, Nadzorni i Upravni odbor jedinstveni da Čelik vrate na staze stare slave

Redovna sjednica Skupštine NK Čelik

NK Čelik nikada nije bio transparentniji i ujedinjeniji

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Večeras je u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici održana redovna sjednice Skupštine NK Čelik.  Sjednici se odazvalo 116 članova kluba čime je zadovoljen kvorum, te je ista mogla da bude i održana.


Na dnevnom redu bilo je ukupno 14 tačaka, a sjednica je trajala dva sata, te je i večeras pokazano jedinstvo i sinergija između članova, Upravnog odbora i menadžmenta, te Nadzornog odbora kluba.

Kada su u pitanju tačke dnevnog reda, usvojena je ostavka članice Nadzornog odbora Dijane Čerim, koja je svoju ostavku obrazložila privatnim i poslovnim obavezama, zbog kojih nije u stanju više obavljati svoju funkciju.

Također usvojena je i jedna od tačaka, gdje je član NO Kemal Islambegović elaborirao o izmjeni pečata NK Čelik zbog ranijih zloupotreba, te daljeg funkcionisanja kluba bez bojazni da će se pečat kluba koristiti negdje van BiH ili negdje drugo. Također je usvojeno da se u Statutu kluba izmijeni da bi se postao član kluba, odnosno imao glas na Skupštini, svaki član će morati da se učlani šest mjeseci ranije, kako bi se i na ovaj način mogle spriječiti moguće zloupotrebe.

Vrijedi spomenuti da se Nadzorni odbor na sjednici javno odrekao primanja, te da su kao i dosad sve radili volonterski i tako će biti i u narednom periodu.

Bitno je istaći i izvještaj Upravnog odbora, koji su gromoglasnim aplauzom kao i sve tačke dnevnog reda jednoglasno podržali svi članovi.

Oglasi

Predsjednik kluba Denis Mušović, obratio se na današnjoj Skupštini, te se zahvalio svima na podršci i dao je do znanja da će braniti interese Čelika svim silama i klub vratiti na staze stare slave.

"Čelik ima više sponzora sada nego kada je bio u Premijer ligi, otvorili smo Fan shop i to je bio pun pogodak, prezadovoljni smo radom i zahvaljujem se svima koji su taj segment organizovali savršeno. Naša misija je deblokada računa i vjerujte to će za nas biti kao da smo osvojili Ligu prvaka. Grad Zenica i Gradonačelnik nažalost jedini u BiH i regionu ne prepoznaju ovu pozitivnu priču. Evo javno kažem pred svima što više Fuad Kasumović opstruira i želi ugasiti ovaj klub, mi duplo više želimo da klub oporavimo i postavimo na zdrave noge. Raduje me zajedništvo svih nas o ovoj ideji i radu se treba nastaviti pričati, mi nastavljamo borbu i nikada nećemo odustati", kazao je Mušović.

Vršilac dužnosti direktora kluba Emir Čerim, upoznao je članove o rezultatima svih selekcija, planovima i ciljevima u narednom periodu.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

"Svi mi ovdje smo zaslužni što je naš Čelik opstao i što smo za kratki vremenski period napravili sjajne rezultate. Klub posluje transparentno, naši članovi znaju šta se dešava u klubu i osjeti se kao nikada do sada to zajedništvo i energija da radimo još više i bolje. Kada nas pitaju koji su nam ciljevi u narednoj sezoni u Drugoj ligi FBiH, Čeliku će uvijek cilj biti pobjeda bez obzira protiv koga igra. Moram istaći da smo mjesec dana prije početka sezone napravili tim, neće više biti dolazaka ni odlazaka što se sigurno dugo nije desilo u našem klubu. Idemo u svaku utakmicu na pobjedu i to je naš cilj", kazao je Čerim.

Nema sumnje da NK Čelik ide lagano, ali sigurno ka stabilizaciju i oporavku, kada bi još Gradska uprava i Gradonačelnik to znali cijeniti, kao u svim drugim sredinama, onda bi ponos Zeničana kroz nekoliko godina trebao igrati važnu ulogu u Premijer ligi BiH uz odblokiran račun što je prioritet prije rezultata. Sadašnju garnituru ljudi koji vode klub su dočekali veliki problemi, ali ljubav, strast i emocije prema klubu im niko ne može oduzeti, s toga za Čelik sigurno nema zime, ali potrebna je podrška, strpljenje i sve će doći na svoje.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

mido1921
Neka vas još desetak godina u kantonalnoj kad vam je tako dobro
4 26
starmac
Samo pošteno i transparentno.Ljubav imate prema klubu i borite se protiv kriminalaca koji izvlače pare iz klubske kase.SRETNO ČELIK i želim vam brz povratak u PL BiH.M.U.S.V.D.G
25 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi