NK Čelik od ponedjeljka ima novog šefa stručnog štaba
Damjanović zna kako je voditi klubove u 1.ligi FBiH, a od njega se očekuje da Čelik povede ka gornjem dijeliu tabele

Bivši igrač Zeničana preuzet će klub s Bilinog polja

NK Čelik od ponedjeljka ima novog šefa stručnog štaba · Saznajemo

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra igraju derbi 1. Lige FBiH ili će protivnik biti Sloboda iz Tuzle. Zeničani su pod imperativom pozitivnog rezultata, jer ukoliko žele biti u borbi za vrh tabele na kraju sezone moraju nastaviti pobjeđivati.

Iako je na današnjoj press konferenciji generalni direktor kluba Emir Ćerim kazao da će trio Nizah Hukić, Adis Nurković i Izudin Kamberović voditi klub do kraja polusezone, odnosno to je klub obznanio odmah nakon sto su se razišli s Arminom Duvnjakom i da nisu pregovarali s drugim imenima, međutim, doznajemo da je zenički div već dogovorio novog trenera.

Nakon utakmice protiv Slobode treninge će od ponedjeljka voditi Dario Damjanović koji će preuzeti funkciju šefa stručnog stožera. Njegovi pomoćnici vjerovatno će ostati Nurković i Kamberović.

Damjanović je bivši reprezentativac BiH, igrao je za brojne klubove u BiH i inozemstvu, ali je igrao i za NK Čelik, gdje je svojim zalaganjem i igrama osvojio simpatije zeničke publike.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U dosadašnjoj karijeri vodio je Zvijezdu, Orašje i Simm Bau, tako da je riječ o treneru koji poznaje nivo natjecanja u kojem se natječe zenički velikan.

Službeno predstavljanje novog šefa struke očekuje se sljedeće sedmice, a Damjanović će debitirati na klupi Čelika u gostima kod ekipe Jedinstva.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zubablatusa
Nista Boris Pavic?
0 0
Convict
Dobro nam dosao
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi