NK Čelik saopštio sjajne vijesti pred sutrašnji derbi meč na Bilinom polju
Sjajna vijest s Bilinog polja pred sutrašnji derbi meč protiv Famosa

Pressica na Bilinom polju

NK Čelik saopštio sjajne vijesti pred sutrašnji derbi meč na Bilinom polju

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će u okviru 7.kola Druge lige FBiH, grupa "Centar" dočekati ekipu Famosa iz Hrasnice. To će biti i derbi kola, ekipa koje na svome kontu imaju po 13 bodova, te se nalaze u samom vrhu tabele.

Danas je održana i press konferencija u prostorijama kluba s Bilinog polja, a prisutnima su se obratili, v.d. direktora kluba Emir Ćerim i šef stručnog štaba Armin Duvnjak.
Prvo se obratio v.d. direktora kluba Emir Ćerim, koji je prisutne izvijestio o dešavanjima u klubu.

"Moram podijeliti jednu radosnu vijesti, NK Čelik nakon skoro 10 godina ne mora strahovati od suspenzija odigravanja utakmica, riješili smo sva dugovanja prema bivšim igračima i ovo je jedan ogroman korak ka stabilizaciji. Sve smo riješili i savladali prepreke, moram da istaknem naš advokatski tim "Hadžimahmutović i Begagić", da je napravio sjajnu pravnu bitku. Ermin Huseinbašić njegov dug je bio 23.000 KM on je tražio dupli iznos, mi smo se žalili Apelacionoj komisiji N/FSBiH, Apelaciona komisija je donijela odluku da isplatimo 23.000 KM što smo jučer i učinili. Ovo je veliki korak ka stabilizaciji i oporavku kluba. Rijetko se može pohvaliti koji klub da nema duga prema bivšim i sadašnjim igračima dugovanja. Okrećemo novu stranicu naše borbe za bolje sutra našeg kluba. Orijentacija se sada okreće na blokade računa na licima koji su blokirali naš glavni račun. Započeli smo prve pregovore s povjeriocima koji su stavili blokade na naš račun, ukupan je iznos oko milion maraka, ali kad se odbije dug za doprinos, to je negdje dug oko 600.000 KM. Iznos koji je potreban da Čelik odblokira račun je oko 550.000 KM. Sav posao je odrađen bez podrške gradske i kantonalne vlasti, kanton je samo uplatio 5.000 KM, dok Grad Zenica nije ni marku. Boli nas što klubovi iz cijele BiH imaju podršku od lokalnih zajednica, samo mi nemamo što je žalosno. Smatramo da nema prepreke da Grad Zenica uplati sredstva na glavni račun, odnosno da ispoštuje Sporazum koji sabotira već dvije godine. NK Čelik će aplicirati na Javni poziv Ministarstva nauke, kulture, obrazovanja i sporta ZDK koji je raspisan. Svaka čast svima, ali mislim da i Kanton treba da stane iza najvećeg kluba u ZDK uz sve poštovanje prema ostalim klubovima i sportskim kolektivima.Sva priča se na kraju svodi, ako Grad uplati sredstva koja nam duguju i Kanton stane uz nas u kombinaciji sa stručnim kadrom siguran sam da bi klub do kraja godine nakon 17 godina imao deblokiran račun. Deblokirani račun bio bi najveća pobjeda Čelika u zadnjih 20 godina. To bi predstavljao spas kluba, jednu novu sveru poslovanja i mnoge druge stvari. Nakon dvije godine je svima jasno da mi odustati nećemo od našeg Čelika. Ovo je najljepša sportska priča na Balkanu", kazao je Ćerim.

Trener Armin Duvnjak sutra očekuje pobjedu protiv kvalitetnog protivnika

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

"Trenutno nam se dosta igrača oporavlja od povreda, imali smo problema sa zdravstvenim biltenom, Salkić nam je puno nedostajao svaku utakmicu, Mehić, Džaferović, Karić, Arnautović i Durmiš gripozni, svi su imali probleme, ali vjerujem da će su sutra svi biti u konkurenciji za nastup. Prethodna dva meča kod kuće smo kiksali, ali to nas nije poremetilo, mnogo razgovaramo s mladim igračima, ponekad je normalno kiksati, mi idemo svaki meč na pobjedu, ali nećemo moći svaku utakmicu pobijediti, želimo da nametnemo svoj sistem igre, igramo napadački, nekad nam se to obije o glavu. Igrali smo 20 utakmica na visokom nivou, kiksevi su očekivani, ali nastavljamo u istom ritmu i nadam se novom nizu nepobjedivosti. Mi smo veliki klub i ambicije su nam visoke i u Kupu i u prvenstvu. Što se tiče protivnika Famosa, ekipa koja je u vrhu tabele, ozbiljan su tim, vodi naš bivši igrač Aldin Džidić, tu je i Muamer Svraka bivši reprezentativac BiH, imaju nekoliko ozbiljnih igrača poput Cibre i Ćatića, sigurno ih respektujemo, ali smo se ozbiljno pripremili za ovaj meč. Želim da sutra od prve minute svim silama krenemo da pobijedimo ovaj meč. Pozvao bih navijače da dođu u većem broju, ove sezone imamo sjajnu podršku kako kod kuće tako i na strani, nadam se da će se tako i nastaviti. Vježbali smo izvođenje jedanaesteraca i nadam se da ćemo biti uspješni u narednom periodu. Bio sam trener juniora i kod mene je Međuseljac siguran bio s bijele tačke bio je i prošle sezone u prvom timu siguran s bijele tačke, desi se da se profula penal, ali radili smo na tome i vjerujemo da ćemo biti uspješni u narednim utakmicama, ako dođe do toga", kazao je Duvnjak.

Utakmica Čelika i Famosa igra se sutra na stadionu Bilino polje u Zenici s početkom od 17 sati.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

zilan66
Koliko vidim ovaj Fudo ce vam isplatiti svu lovu kada budu procesuirani oni koji su doveli vas klub u probleme.nisam procitao u presici da je bilo govora o bivsim koji su vodili klub.po meni nisu krivi igraci sto traze lovu vec oni koji su ih doveli u celik i uzimali procenat.sretno vam bolo i da se vratite tamo gdje vam je mjesto a to je premijer liga
4 2
redbull
550k klub dijeli od cistog racuna, fuad kasumovic licno sa svojim sljedbenicima najveci grobar kluba. Svaka cast momcima u klubu za lavovski posao koji rade.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi