Bivši član Širokog Brijega i Posušja potpisao za Čelik

Zeničani na pripremama u Metkoviću

Bivši član Širokog Brijega i Posušja potpisao za Čelik

Samir Mlaćo, foto: Dino Kurbegović

NK Čelik je od jučer u Metkoviću gdje će obaviti završni dio priprema za drugi dio sezone.

NK Čelik je od jučer u Metkoviću gdje će obaviti završni dio priprema za drugi dio sezone.

Zeničani nisu mnogo mijenjali ove zime, a danas su predstavili jednog novajliju.

Radi se o Lovri Musi, 24-godišnjem defanzivcu koji je u našoj zemlji nastupao za Široki Brijeg i Posušje, a kasnije se kušao u Sloveniji.

Rudar iz Velenja je bio njegov zadnji klub, a sada stiže u Zenicu.

"Nogometaši Čelika su prvi dan na pripremama u Metkoviću dobili novog igrača i tako pojačali konkurenciju na štoperskoj poziciji.

Oglasi

Lovro Musa je potpisao ugovor sa Crno-crvenim i tako postao prvo pojačanje za drugi dio polusezone Prve lige FBiH. Lovro Musa je rođeni Širokobriježanin, ima 24 godine i igra na poziciji štopera.

Lovro je u Čelik došao kao slobodan igrač, sa 24 godine je skupio dosta iskustva, a igrao je za Široki Brijeg, Posušje, Maksimir, Krško i Rudar Velenje.

Lovri želimo mnogo sreće u nastavku sezone te da ista protekne bez povreda", objavili su iz Čelika.

Nogometaši koji su dobili poziv za pripreme NK Čelik u Metkoviću su: Adi Durmo, Ajdin Brkić, Harun Vardo, Aladin Isaković, Kenan Horić, Davud Arnautović, Faris Bajramović, Eldar Sivac, Muamer Hamzić, Mahir Mehić, Anes Mašić, Talha Tabaković, Edin Durmiš, Emir Karalić, Ali Međuseljac, Adin Begić, Fenan Salčinović, Alden Šetkić, Afan Ibraković, Benjamin Ahmetspahić, Amer Hodžić, Bakir Bašić.

Zanimljivo da je na spisku Zeničana i Eldar Sivac, nogometaš o kojem se ove zime mnogo pisalo. Naime, Sivac je odradio jedan trening sa FK Željezničarom, što je naljutilo navijače Čelika, ali i čelnike kluba.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Mnogi su istakli da Sivac treba dobiti suspenziju, ali ipak on putuje sa ostatkom ekipe na pripreme.

Čelik će na ovim pripremama odigrati i dvije prijateljske utakmice, a rivali su Čapljina i Velež Nevesinje.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi