Iz NK Čelik potvrdili: Vrše se istražnje radnje, izuzeta je i dokumentacija

Da li će neko odgovarati?

Iz NK Čelik potvrdili: Vrše se istražnje radnje, izuzeta je i dokumentacija

S. Mlaćo

Zanimljivo je u NK Čelik.

Zenički klub se plasirao u Drugu ligu Centar, a navijači su u pravom 'ratu' sa prvim čovjekom grada Fuadom Kasumovićem.

Danas su iz zeničkog kluba obavijesili javnost da je u četvrtak, 10.06.2021. izuzet značajan dio dokumentacije koji obuhvata poslovanje u periodu od 2017. do 2020. godine koja je predata Državnoj agenciji za istrage i zaštitu.

Radi se o istražnim radnjama vezanim za poslovanje kluba u proteklih 20 godina.

"Kao što su Upravni odbor i menadžment Kluba u nekoliko navrata izvještavali širu javnost, u NK Čelik Zenica se u posljednje vrijeme vrše istražne radnje koje ispituju legalnost poslovanja i eventualno postojanje krivičnih djela u radu od strane lica koja su upravljali Klubom u posljednjih 20-tak godina.

U tom smislu, postupajući po naredbi Kantonalnog suda, a na zahtjev Kantonalnog tužilaštva, iz prostorija kluba je u četvrtak, 10.06.2021. izuzet značajan dio dokumentacije koji obuhvata poslovanje u periodu od 2017. do 2020. godine koja je predata Državnoj agenciji za istrage i zaštitu.

Na zahtjev kluba za pristup informacijama, od Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, potvrđeno nam je da je otvorena istraga protiv 20 lica zbog osnovanih sumnji u počinjenje krivičnih djela.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Također, Klub je obaviješten da Grad Zenica, protivno zaključku Gradskog vijeća 01-45-17291/20, nikada nije dostavio zahtjev Tužilaštvu da ispita postojanje krivičnih djela u poslovanju u periodu upravljanja klubom od strane tadašnjeg predsjednika Upravnog odbora NK Čelik Zenica – Fuada Kasumovića.

Naglašavamo da će aktuelni Upravni odbor i menadžment Kluba stajati na raspolaganju svim istražnim organima da što efikasnije istraže sve neregularnosti i nepravilnosti u upravljanju Čelikom!", stoji u objavi NK Čelik.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

redbull
Najvazniji dio teksta: Također, Klub je obaviješten da Grad Zenica, protivno zaključku Gradskog vijeća 01-45-17291/20, nikada nije dostavio zahtjev Tužilaštvu da ispita postojanje krivičnih djela u poslovanju u periodu upravljanja klubom od strane tadašnjeg predsjednika Upravnog odbora NK Čelik Zenica – Fuada Kasumovića. .... FUDO OBROJAVA I TVOJE, DJABA ZELJA DA UGASIS KLUB, JASNO JE SVE!
7 2
dinass
Hajmo sada svi:3,2,1 tvorza Svima koji su krali nece KP Dom biti daleko
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti