NK GOŠK sprema velike stvari, uskoro i prozivka, veliko pojačanje u Upravi kluba

Gabeljani iza sebe imaju polusezonu za pamćenje

NK GOŠK sprema velike stvari, uskoro i prozivka, veliko pojačanje u Upravi kluba

S. Mlaćo
Podvig kakav se rijetko viđa napravili su nogometaši GOŠK-a u prvom dijelu sezone Prve lige FBiH. Gabeljani su upisali 14 pobjeda te samo jedan poraz i suvereno osvojili jesenji naslov prvaka. Ne žele na tome stati, planovi za budućnost su velikim u svakom pogledu i vjeruju da će napraviti velike stvari te ponovo skrenuti pažnju na sebe u elitnom rangu bh. nogometa.

Šef struke Denis Ćorić o kojem je na kraju polusezone velike riječi imao i Zdravko Mamić zakazao je prozivku za 23. januar u 14:30 sati. Već je dogovoreno nekoliko prijateljskih utakmica, a između ostalih GOŠK će nastupati na memorijalnom turniru "Andrija Anković" koji će i ove godine biti odigran u Gabeli.

Turnir je planiran za 10. i 11. februar, a nastupat će pored GOŠK-a i Zrinjski, Jadran Ploče (Hrvatska), te RFK Novi Sad, klub iz Srbije koji nastupa u drugom rangu srbijanskog nogometa.

Sigurno će to biti sjajna provjera za GOŠK, ali i sve ostale ekipe koje će u dva dana moći pružiti priliku svim nogometašima. Turnir će se kao i svake godine održati na stadionu Perica Pero Pavlović u Gabeli.

Iz GOŠK-a su potvrdili da odlazaka neće biti, što ih posebno raduje, kao i to da su svi nogometaši iskazali veliku želju da ostanu u Gabeli i nastave sa klubom pobjedonosni put. To svakako i ne čudi, s obzirom na to da su svim uposlenicima isplaćene sve plate i svi ostali dogovori ispoštovani, a tako će biti i za period kada i nisu 'u pogonu', što je svakako rijetkost u bh. nogometu, ali u GOŠK-u već odavno sasvim 'normalna stvar'.

Zasluge za to pripadaju čelnicima kluba koji su u proteklom periodu uradili mnogo posla, a prvi čovjek Lujo Ilić potvrdio je da uskoro počinju i radovi vezani za reflektorsku rasvjetu, te će dom NK GOŠK tako dobiti još ljepše izdanje u narednom periodu.

Oglasi

U GOŠK-u se nadaju da će izboriti plasman u Premijer ligu, ali veoma su oprezni. Idu korak po korak, te će dodatno ojačati igrački kadar ove zime. Pregovara sa nekoliko kvalitetnih nogometaša, te će tim biti dodatno pojačan, ali i kadar širi.

Pojačanja su stigla i u samu Upravu kluba. Tako je jučer iz GOŠK-a potvrđeno da je novi član Uprave Dalibor Šimović, vlasnik firme Misir, koji će tako sa Gabeljanima krenuti u nove izazove. Šimović je biti direktor marketinga, a u GOŠK-u već za svoje navijače i sve prijatelje kluba spremaju brojna iznenađenja u 2023. godini.

Nastavljamo se pojačavati u strukturama Uprave kluba, pa obavještavamo javnost da je novi član Uprave NK GOŠK Dalibor...

Posted by NK GOŠK Gabela on Saturday, January 7, 2023

U proteklom periodu vodstvo GOŠK-a koji su činili predsjednik Lujo Ilić i sportski direktor Damir Obad posjetili su i GNK Dinamo Zagreb, te je jasno da u Gabeli žele igrati ozbiljnu ulogu u elitnom rangu bh. nogometa, no prije toga svakako moraju podići pehar u Prvoj ligi FBiH.

Kada je u pitanju sam turnir Andrija Anković, radi se o jednom od najdugovječnijih memorijalnih turnira na ovim prostorima. Anković je karijeru počeo u GOŠK-u, a zatim nastupao u Neretvi te Hajduku iz Splita.  Za Hajduk je upisao čak 326 utakmica, a nakon igračke karijere bavio se trenerskim poslom.

U Gabeli ga mnogo cijene i poštuju, što potvrđuju iz godine u godinu uz besprijekornu organizaciju memorijala, kao i GOŠK-ovu noć koja bude održana u isto vrijeme.

Arhiva NK ''GOŠK'' Gabela - Čapljinski portal

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Trofej od prošle godine brani HŠK Zrinjski koji je u finalu nadigrao GOŠK.

Prvenstvo u Prvoj ligi FBiH nastavlja se 04/05. marta. GOŠK će u okviru 16. kola ugostiti Bratstvo iz Gradačca. U prvom dijelu sezone GOŠK je slavio u Gračanici 2:1 i predvođenim sa klupe ambicioznim Ćorićem najavio veliki pobjedonosni niz. Jedini tim koji je savladao GOŠK u polusezoni iza nas je NK Stupčanica Olovo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi