U GOŠK-u se spremaju za derbi, Selman danas oduševio

Mladi napadač velika uzdanica kluba

U GOŠK-u se spremaju za derbi, Selman danas oduševio

Samir Mlaćo
Nakon prvenstvene pobjede nad FK Radnik Hadžići u posljednjim minutama (1:2), u NK GOŠK okrenuli su se subotnjem derbiju sa NK TOŠK.

I tim iz Tešnja igra sjajno ove sezone, već devet utakmica ne zna za poraz, pa su u Gabeli svjesni izazova koji ih očekuje.

Nadaju se dobroj partiji i podršci navijača koji najavljuju da će u velikom broju podržati Haračića, Nižića, Boškovića i društvo u veoma važnom meču na putu ka osvajanju titule.

Svjesni su koliko bi značila tri boda protiv direktnog konkurenta u borbi za naslov, pa obećavaju požrtvovanu partiju.

Sjajnu uvertiru pred ovaj meč imali su juniori tima iz Gabele koji su danas u okviru Omladinske lige grupa Jug savladali u gostima HNK Grude sa 4:2.

Grude su vodile 2:0, činilo se da je sve gotovo,  da bi na scenu stupio nevjerovatni Kemal Selman koji je za nepunih dvadeset minuta postigao četiri pogotka.

Selman je stigao u Gabelu iz FK Borac Jelah, a u ovom susretu pogađao je u 69., 70., 77. i 86. minuti.

Ovaj talentovani napadač prve minute okusio je i u seniorima NK GOŠK, a sada je potvrdio da se radi o velikom talentu koji predstavlja budućnost bh. nogometa.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Selmanu je tek 18 godina i očekivati ga je uskoro i u juniorskoj reprezentaciji BiH.

I u Gabeli su svjesni da imaju 'kapitalca' koji bi uskoro mogao biti veliki 'posao' kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi