Turajlić: GOŠK je odlična sredina za mlade igrače, očekujem hrabru igru u završnici prvenstva

Kapiten juniorskog tima Gabeljana

Turajlić: GOŠK je odlična sredina za mlade igrače, očekujem hrabru igru u završnici prvenstva

H. Zilić

Seniori GOŠK-a iz Gabele do kraja sezone će voditi veliku borbu za plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, dok sa druge strane juniori tima iz Gabele imaju skromnu sezonu u Omladinskoj ligi-jug.

GOŠK je na 13. poziciji sa 14 bodova iz 19 odigranih kola, a prošlo kolo su savladali Troglav sa 0:2 i tako uveli sezonu u malo mirniji period.

Juniorski tim iz Gabele jedan je od najmlađih ove sezone u Omladinskoj ligi jug pa možda i u tome leži činjenica skromnih rezultata i dosta oscijlacija u igri. Znali su Gabeljani u ranijim sezonama biti opasan protivnik u mlađim kategorijama, bilo je i borbe za plasman u Premijer ligu BiH, ali daleko od toga da i ova generacija u budućnosti ne može napraviti dobar rezultat.

Kapiten tima je Irhad Turajlić koji je ove sezone bio i na pripremama sa prvim timom GOŠK-a, a u razgovoru za SportSport.ba govorio je o trenutnoj situaciji, rezultatima, ali i ambicijama.

"S obzirom da smo najmlađa ekipa u ligi, zadovoljan sam kako to sve izgleda, iako stanje na tabeli ne opisuje naše pravo lice, ali šta je tu je. Ostalo je još utakmica do kraja i nadam se da ćemo sezonu uspješno privesti kraju", rekao je mladi štoper tima iz Gabele za naš portal i dodao:

"U završnici prvenstva očekujem da igramo hrabro. Očekuje nas dosta teških utakmica, ali mislim da možemo to odraditi u dobrom ritmu."

Oglasi

U planu je seniorskog tima, odradio je pripreme sa prvim timom, Turajlić je zadovoljan svojim partijama, ističe da je najbitnije da nema povreda koje bi ga udaljile od fudbalskih terena.

"Dvije godine sam već u GOŠK-u. Zadovoljan sam nastupima. Naravno uvijek može bolje. Najbitnije je da nema povreda koje bi usporile fudbalski razvoj i udaljile sa terena."

GOŠK je odlična sredina za mlade igrače.

"Vidim se još u redovima GOŠK-a ako se ne desi neka neočekivana ponuda, jer je zaista riječ o odličnoj sredini za mlade igrače. Puno su mi pomogle pripreme sa prvim timom, dosta sam naučio od starijih i iskusnijih igrača."

Defanzivac juniorskog tima smatra da seniori mogu od Premijer lige Bosne i Hercegovine.

"GOŠK ima sve uslove da bude član Premijer lige BiH. Mislim da će ovu sezonu okruniti naslovom prvaka u Prvoj ligi FBiH što svakako zaslužuju."

Za kraj razgovora Turajlić je dao i komentar na reprezentaciju Bosne i Hercegovine čije igre redovno prati.

"Ne možemo biti zadovoljni rezultatima zadnje dvije godine. Ima dosta maldih igrača na kojima bi se trebala graditi budućnost. Nadam se da će već u Ligi nacija doći bolja igra i bolji rezultati."

Irhad Turajlić je karijeru počeo u HNK Čapljina čiji je član bio četiri sezone, a nakon toga je prešao u redove GOŠK-a gdje je kapiten juniorskog tima i jedan od najstandardnijih fudbalera tima iz Gabele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi