GOŠK se pojačao iz Premijer lige i povratnikom iz Hrvatske

Ozvaničene saradnje

GOŠK se pojačao iz Premijer lige i povratnikom iz Hrvatske

S. Mlaćo
Jesenji prvak Prve lige FBiH NK GOŠK danas je ozvaničio dva nova imena.

Radi se o Antoniju Ragužu i Leu Jankoviću koji će tako dodatno pojačati konkurenciju u timu koji suvereno korača ka Premijer ligi naše zemlje.

Raguž i Janković već su se priključili novim saigračima, a danas su zvanično predstavljeni. Zanimljivo da su oni već nastupali za GOŠK, ali sada se vraćaju iskusniji i sigurno sa mnogo više motiva.

Posljednji angažman Raguž je imao u NK Jadran Luka Ploče gdje je pružao veoma kvalitetne partije. Nastupao je još i za Čapljinu te Rudeš, u koji je i stigao iz GOŠK-a.

Sada se vratio i brzo je postignuti dogovor sa jasnim ciljem da u budućnosti zajedno napravimo velike stvari“, stoji između ostalog u objavi NK GOŠK.

Vratio nam se Antonio Raguž 🤝 Antonio je posljednji angažman imao u NK Jadran Luka Ploče gdje je pružao sjajne...

Posted by NK GOŠK Gabela on Saturday, January 28, 2023
Oglasi

Nakon igranja polusezone u Slogi Doboj, u GOŠK je stigao ofanzivac Leo Janković.

Janković je pružao sjajne partije u Prvoj ligi FBiH u dresu HNK Tomislav, a okušao se zatim i u Posušju.

U protekloj polusezoni u Doboju je upisao 15 nastupa uz dva pogotka i jednu asistenciju.

Odlučio je da na kraju polusezone napusti klub i brzo se dogovorio sa čelnicima GOŠK-a.

“Sada se vraća još motivisaniji sa željom da sa našim klubom osvoji naslov prvaka Prve lige FBiH izbori plasman u Premijer ligu.

Leo, dobro nam došao!“, stoji u  objavi Gabeljana.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Nogometaši koji su na probnom radu te novajlije u redovima GOŠK-a danas će odigrati prijateljski meč sa HNK Kruševo, te će šef struke Denis Ćorić dobiti jasniju sliku.

GOŠK ima 11 bodova prednosti nad Zvijezdom iz Gradačca, ali opuštanja u Gabeli nema. Žele ići iz utakmice u utakmicu i nastaviti fenomenalni pobjedonosni niz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi