Nižić sjajno otvorio drugi dio: "Napravili smo čudo, želimo nastaviti, a sredina je fascinantna"
Nižić u duelu protiv FK Sarajevo na Koševu

GOŠK suvereno juriša ka tituli prvaka

Nižić sjajno otvorio drugi dio: "Napravili smo čudo, želimo nastaviti, a sredina je fascinantna"

S. Mlaćo
Nogometaši GOŠK-a u Srebreniku su za vikend nastavili svoju nevjerovatnu pobjedničku seriju. Gabeljani su u derbiju kola nadigrali Gradinu 3:0, te tako napravili korak bliže osvajanju titule prvaka i povratku u Premijer ligu.

GOŠK ima 16 pobjeda u 17 utakmica i zaista se radi o sezoni koju će u Gabeli dugo pamtiti. Ni sami se nisu nadali tome kada su krenuli u bitku za prvo mjesto, no kvalitetnim i predanim radom te sjajnom organizacijom kluba mnoge kockice su se posložile.

Ofanzivac Luka Nižić sjajno je otvorio drugi dio sezone. Nižić je upisao dva pogotka u isto toliko kola nastavka sezone i itekako može biti zadovoljan.

Za SportSport.ba je govorio ovaj 22-godišnjak o igrama svog tima, sezoni iz snova, samom klubu, navijačima, Upravi..., ali i rekordima koji 'padaju'.

Ističe sjajnu atmosferu u svlačionicu i vjeruje u nastavak dobrih igara do kraja sezone. Prvo se dotaknuo meča u Srebreniku.

“Bio je to derbi, a mi smo u utakmicu ušli sa željom da upišemo novu pobjedu. Rano smo postigli pogodak, vodili smo nakon prvog dijela, ali znali smo da moramo zabiti još bar jedan pogodak kako bismo upisali nova tri boda.

Oglasi

Uspjeli smo u tome, postigli smo dva brza pogotka i na kraju zasluženo slavili. Igrali smo dobro, Gradina nam nije stvorila nijednu šansu, a teren je bio jako loš. Tri boda su na kraju najbitnija“, rekao je Nižić.

O nizu GOŠK-a se priča, ne samo u BiH, nego i mnogo šire.

“Zaista je tako. Mislim da niko nije napravio nešto ovako“.

Velež je na povratku u Premijer ligu (sezona 2018/19) za 30 kola upisao 24 pobjede. GOŠK je trenutno na 17 pobjeda, poraz je upisao tek protiv Stupčanice u Olovu.

“Ništa, oborit ćemo i to (osmijeh). Sve je moguće, ali mi razmišljamo samo o narednoj utakmici. Već za vikend je derbi, stiže nam Zvijezda. Nadamo se pobjedi, mi idemo na tri boda“.

Oglasi

Simpatizeri GOŠK-a i brojni prijatelji kluba te ljubitelji sporta iz cijele Hercegovine, te Hrvatske najavljuju dolazak u Gabelu u nedjelju od 15 sati.

“Mislim da će biti veliki broj publike. Ipak je to derbi. Mi moramo u utakmicu ući kao u svaku do sada. Idemo po pobjedu“.

Pohvalio je i šefa struke Denisa Ćorića, ambicioznog trenera koji je na pragu nove titule u Prvoj ligi FBiH.

“Sjajno nas je posložio. Niko nije vjerovao da ćemo ovako nešto napraviti, ali on sa svojim stručnim štabom jeste. Zaista, sve pohvale. Sve ostalo je suvišno reći. Atmosfera u svlačionici je sjajna, mi smo sjajan kolektiv, svi smo tu kao ekipa. Svi smo ko jedan, bodrimo jedan drugog uvijek“.

NK GOŠK je fenomen u svakom smislu te riječi. Sada je na pragu povratka u Premijer ligu. Malo mjesto pored Čapljine piše novu nevjerovatnu priču. Na stadionu Perica Pero Pavlović uskoro će zasijati i reflektori...

Oglasi

"Fascinantno je to. Gabela je čudo, tako mlada sredina da napravi ovakve stvari. Tu je i sjajna Uprava, ljudi vrijedno rade i daju sve za klub. Zdrava sredina, mladim igračima topla preporuka u svakom smislu“.

Zadovoljan je svojim igrama, ali ističe da ne gleda mnogo vlastitu statistiku. Kolektiv stavlja na prvo mjesto.

“Sada sam na pet ili šest pogodaka, ali ne želim se time opterećivati. Želim samo da upisujemo pobjede i da što bolje završimo sezonu. Naravno, i da oborimo rekord Veleža“.

Ugovor ima do kraja sezone i fokus mu je sada na NK GOŠK.

“Tu sam do ljeta, imam ugovor, pa ćemo vidjeti šta će biti poslije“.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Relativno je mlad igrač, a iza sebe ima iskustva. Bio je i u zagrebačkom Dinamu, te na pragu potpisa za FK Željezničar, a kasnije se okušao i u Grčkoj.

“Svugdje je bilo dobro, ali u GOŠK-u mi je za sada najbolje. Pobjeđuje se, prvi smo i igramo kvalitetno. Zdrava je sredina, može se mnogo napredovati. Bio sam i u Grčkoj, oko pola godine, ali nije to bilo po planu. Na početku je bilo top, klub je sjajno organizovan, infrastruktura je top, ali kasnije se sve promijenilo i napustio sam klub“, dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba ponajbolji igrač Prve lige FBiH Luka Nižić, prvotimac NK GOŠK Gabela.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi