Kucaju na vrata Premijer lige, a danas su započeli veliki projekat: Stadion dobija reflektore!

Reflektori će uskoro zasijati u Gabeli

Kucaju na vrata Premijer lige, a danas su započeli veliki projekat: Stadion dobija reflektore!

S. Mlaćo
Dok stručni štab i nogometaši vrijedno se spremaju za drugi dio sezone Prve lige FBiH u kojem žele što prije osigurati naslov prvaka, čelnici NK GOŠK Gabela spremaju novi veliki posao.

Ranije su iz Gabele najavljivali da će njihov stadion Perica Pero Pavlović dobiti reflektore te potpuno novo ruho, a sada su radovi i zvanično počeli.

Osmijeh na licu nisu krili svi oni kojima je ovaj klub u srcu, a početak radovan ozvaničen je i putem zvanične facebook stranice kluba.

Iz GOŠK-a su nam kazali da se radi o milionskom projektu te da očekuju da sve bude završeno do 01.06. ove godine. Nadaju se da će tako izboriti plasman u Premijer ligu, te zatim u elitnom rangu bh. nogometa zaigrati pod reflektorima što bi zaista bila velika stvar za ovo malo mjesto.

Bila bi to zaista posebna priča, u svakom pogledu nevjerovatna, te dokaz da blago rečeno male sredine uz ambiciozne ljude koji prije svega istinske vole svoje klubove, mogu napraviti velike stvari.

NK GOŠK je prvi dio sezone okončao na prvom mjestu sa 14 pobjeda i samo jednim porazom u 15 kola. Rijetko se to viđa u bh. nogometu, no iz GOŠK-a ističu da nema opuštanja i da u drugi dio sezone kreću 'od nule'.

Oglasi

Sve one koji vole klub obradovali su i objavom o uručenju pomoći za suprugu pokojnog predsjednika kluba Peru Pavlovića. Pavlović je mnogo dao za GOŠK i u Gabeli ga nikada neće zaboraviti.

Sada je pomoć uručena njegovoj supruzi.

Velika obitelj NK GOŠK! Jučer smo se uključili u humanitarnu akciju za pomoć u liječenju Anite Pavlović, supruge našeg...

Posted by NK GOŠK Gabela on Wednesday, February 15, 2023

Jučer smo se uključili u humanitarnu akciju za  pomoć u liječenju Anite Pavlović, supruge našeg pokojnog predsjednika Pere Pavlovića.

Naime, supruga od našeg pokojnog predsjednika boluje od teške bolesti te su troškovi liječenja iznimno veliki.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK GOŠK je liječenje pomogao s 4.000 KM, te ovim putem pokazao da smo jedna velika obitelj i da ne zaboravljamo našeg Peru koji je utro put modernog GOŠK-a.

Aniti ovim putem želimo da dobije ovu životnu bitku i da što prije ozdravi!“, istakli su iz NK GOŠK.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi