Novi poziv za Savića dokaz je pravog puta kojim ide NK GOŠK

Kapiten kluba iz Gabele ponovo među mladim Zmajevima

Novi poziv za Savića dokaz je pravog puta kojim ide NK GOŠK

S. Mlaćo
Selektor mlade reprezentacije naše zemlje Slobodan Starčević objavio je spisak nogometaša za prijateljske utakmice u Hrvatskoj protiv Malte i Katara (2x).

Starčević je između ostalog pozvao kapitena NK GOŠK Igora Savića te mu tako ponovo ukazao veliko povjerenje.

Savić je najbolji mladi nogometaš Prve lige FBiH i tu dilema nema. Prepoznao je to i Starčević, a Savić je sa 20 godina i kapiten GOŠK-a, vođa tima koji je hit drugog dijela sezone.

Samo pravim čudom može se desiti da ostane u Gabeli na kraju sezone s obzirom na brojne ponude koje su stigle na adresu Gabeljana za mladića koji je ove sezone dodao i pet pogodaka te dvije asistencije.

Stigao je iz Zrinjskog i još jednom potvrdio da je GOŠK sjajna sredina za mladog igrača. Ranije su do reprezentacije iz Gabele te inostranih transfera dolazili Nardin Mulahusejnović (danas prvi strijealac Prve lige Slovenije), Rijad Kobiljar, Stjepan Vego, Marin Karamarko te brojni drugi.

Gabela im je bila sredina u kojoj su imali sve uvjete da pokažu svoje kvalitete, da uz kvalitetan rad u zdravoj sredini istaknu ono što u mnogo većim i popularnijim klubovima iz mnogo razloga nisu mogli. Mladi nogometaši lako isplivaju, a na radaru su svih bh. timova, te onih iz regiona, posebno iz Hrvatske s obzirom da brojne skaute vodećih timova iz te zemlje možemo skoro uvijek vidjeti na susretima u Gabeli.

Oglasi

Tako je bilo i kod Savića koji je priznao da se nakon Zrinjskog u Gabeli osjeća sjajno, a potvrdio je to i na terenu. Čelnici kluba odužili su mu se kapitenskom trakom koju nosi ponosno i časno, ne pokazujući da mu je ona teret, što često zna biti za mladog nogometaša.

Ne treba zaboraviti da je prve ozbiljne trenerske korake u GOŠK-u napravio i najbolji trener Premijer lige za ovu sezonu Feđa Dudić. U novembru 2017. godine odlaskom Slavena Musa tada premijerligaš GOŠK napravio je više nego hrabar potez. 'Ključeve' tima Lujo Ilić i njegovi saradnici dali su tada trenerski 'zelenom' Dudiću koji im se odužio na najbolji način, a danas je Dudić trener o kojem priča cijela zemlja te region. Ilić ne krije da je prati svaki meč Veleža i da za Dudića navija kao za najbližeg člana svoje porodice.

Sa GOŠK-om je Dudić napravio veliki stvari, a onda napravio korak više, što je sasvim normalan tok. Gotovo uvijek o GOŠK-u, Gabeli, Luji Iliću, te svoj ostaloj vrijednoj ekipi koja malo mjesto drži u sportu na sjajan način govori biranim riječima uz mnogo hvale i lijepih uspomena koje je ponio. Nijedne negativne, a to je najveća nagrada ljudima iz malog mjesta koji prave velike stvari.

Dudićevim stopama će pokušati i Ivan Bubalo, sadašnji trener prvog tima. Bubalo u Gabeli ima odriješene ruke, nogometašima plata ne kasni nijedan dan, a čelnici kluba napravili su sistem koji klub izdiže iz ranga u kojem trenutno nastupa. GOŠK je u mnogo čemu Premijer liga, ali to mora potvrditi i igrama na terenu.

Novi poziv za Savića obradovao je sve u Gabeli, ali i pokazao se kao prava smjernica za sve mlade nogometaše koji sebi i klubu žele uspjeh. U jednoj zdravoj sredini gdje uz mnogo truda te malo sportske sreće može daleko dobaciti.

“Sretni smo i ponosni. Savić je sjajan igrač, veliki profesionalac, a znate kako je teško iz Prve lige FBiH doći do reprezentacije. GOŠK to uspijeva odavno, što je dokaz da radimo kvalitetno, časno i pošteno, a naš fokus je na mladim igračima. Prepoznaju to mnogi, kako selektori, tako i drugi treneri, mladi igrači i javnost“, kazali su nam iz NK GOŠK.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Starčević je za naredne utakmice pozvao:

Adnan Kanurić (Sarajevo), Nikola Ćetković (Željezničar ST Banja Luka), Azur Aljkanović (Zvijezda Gradačac), Jovan Pavlović (Krupa), Đorđe Milojević (Borac), Saša Marjanović (Inter Zaprešić, Hrvatska), Adrijan Leon Barišić (Osijek, Hrvatska), Jasmin Osmić (Sloboda), Denis Kovačević (SV Kapfenberg, Austrija), Miloš Borovčanin (Borac), Luka Malić (Željezničar ST Banja Luka), Marko Kujundžić (Borac), Amar Tahrić (Borac), Igor Savić (GOŠK), Amar Begić (Mladost), Jovan Ilić (Proleter Novi Sad, Srbija), Ivan Bašić (Zrinjski), Ivan Grgić (Široki Brijeg), Hamza Gasal (Željezničar), Andrija Drljo (MTK Budapest, Mađarska), Milan Savić (Čukarički), David Čavić (Borac), Anes Mašić (Zrinjski), Mirza Hasanbegović (Venezia, Italija), Elvis Mehanović (Borac).

Promo

Top Komentari

2323
E moj Starcevicu pa tom spisku bar 10 placenika imas..srami se da tako uzimate pare od pojedinaca...pola igraca iz juniora ili 1.lige Feder.ili RS..jado jadni ..ovo vodi totalnom rasulu reprezentacije ..kakvih panjeva ima tu..
2 0
Brazuka
Tako se to radi kada Sulenta ne zna, on nek plaća mrtvog Ibaneza i pere pare
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi