Velika borba za prvaka: Igman, TOŠK ili GOŠK?
FOTO: FK Igman Konjic

Uzbudljiva završnica u Prvoj ligi FBiH

Velika borba za prvaka: Igman, TOŠK ili GOŠK?

S. Mlaćo
Remi Igmana kod Simm Bau u Maglaju (0:0), te veliki kiks NK GOŠK na domaćem terenu protiv fenjeraša HNK Tomislav (0:0), donio je nova uzbuđenja u Prvoj ligi FBiH.

U bitku za prvo mjesto nikada ozbiljnije upetljao se NK TOŠK koji je u Goraždu pogotkom Ajdina Mujagića sa 11 metara savladao FK Goražde (0:1).

U Goraždu se rijetko dolazi do sva tri boda, pa je tima pobjeda kluba iz Tešnja još značajnija.

Igman je i dalje lider sa 42 osvojena boda, NK TOŠK ima 41, a NK GOŠK 41.

Jasno je da će ova tri tima vjerovatno do kraja voditi veliku bitku, a teško je u ovom trenutku bilo kome dati veći postotak šansi, iako tabela govori da je u ovom trenutku tituli najbliži Igman.

Igmanu dodatni problem predstavlja to što igra i polufinale Kupa BiH protiv FK Sarajevo, što će sigurno biti dodatni teret za ekipu Adnana Elezovića. Fokusirani će morati biti na dva fronta, a to često zna biti pogubno, no u Konjicu vjeruju da ima dovoljno širok roster za oba izazova.

Oglasi

Do kraja sezone ostalo je još deset kola.

Igman u prvenstvu ima domaće susrete sa FK Rudar Kakanj, NK Jedinstvo, FK Radnik Hadžići, OFK Gradina i FK Goražde. U goste će momci iz Konjica NK Zvijezda i HNK Orašje, dakle dva vezana gostovanja, te HNK Tomislav, NK TOŠK i FK Mladost Doboj Kakanj.

Drugoplasirani NK TOŠK do kraja sezone će biti domaćin NK Travnik, NK Bratstvo, BFK Simm Bau, FK Igman i NK Jedinstvo. U goste će NK GOŠK, FK Budućnost Banovići, FK Rudar Kakanj, HNK Orašje i NK Tomislav.

TOŠK se radovao i u Goraždu:

Trećeplasirani NK GOŠK u Gabeli će ugostiti NK TOŠK, FK Mladost Doboj Kakanj, NK Travnik, NK Zvijezda i FK Budućnost Banovići. U goste će FK Radnik Hadžići, OFK Gradina, FK Goražde, NK Bratstvo i BFK Simm Bau.

Oglasi

Na kraju sezone se gleda međusobni duel ukoliko dva tima budu imala isti broj bodova. Igman ima bolji duel od NK GOŠK s obzirom da je u Gabeli bilo 0:0, a u Konjicu 1:0 za Igman.

GOŠK je savladao NK TOŠK u Tešnju 2:0, te će ga sada ugostiti u 22. kolu u Gabeli.

GOŠK rutinski do pobjede protiv Orašja

Kada je u pitanju međusobni duel Igmana i TOŠK-a u Konjicu je bilo 1:0 za Igman, a ova dva tima novi međusobni duel igraju u Tešnju u 27. kolu pred gotovo sigurno ispunjenim Lukama.

Na ispitu će do kraja sezone biti gotovi svi. Javnost, posebno oni koji prate  i izvještavaju sa dešavanja u Prvoj ligi FBiH, klubovi, nogometaši, ali i službena lica koja često dođu u prvi plan brojnim “čudnim“ i blago rečeno nelogičnim odlukama.

Na ispitu su svakako i čelnici NS FBiH koji će morati dati maksimum za što regularniju završnicu prvenstva u svakom pogledu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

 

 

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brazuka
Tosk će gledati da proda i zaradi jer igra sa oba tima to je sramota. Tosk nema uslova za Premijer ligu Igman također nema. Morao bi igrati u Mostaru. GOŠK jedini ispunjava sve.
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi