Sutra počinje nova sezona Prve lige FBiH

Svi susreti prvog kola u isto vrijeme

Sutra počinje nova sezona Prve lige FBiH

S. Mlaćo
Za vikend počinje nova sezona u Prvoj ligi FBiH.

Svi susreti 1. kola igraju se sutra od 17 sati, a derbi se igra u Kaknju gdje Rudar dočekuje NK GOŠK.

Oba tima nadaju se prvim bodovima, pa će biti veoma zanimljivo.

Dobra vijest svakako je i povratak navijača na tribine. Nema sumnje da se očekuje dobra posjeta na stadionima već od prvog kola, a nadam se da će sve proteći fer i korektno, kako prije, tokom, te poslije susreta.

Kada je borba za vrh u pitanju, teško je ostavljati bilo kakve prognoze, s obzirom da Prva liga FBiH iz sezone u sezonu donese mnogo uzbuđenja. Kao glavne konkurente za prvo mjesto mnogi vide BFK Simm Bau i FK Igman Konjic, dva tima koja su se dosta pojačala ovog ljeta, te ne kriju najviše ambicije.

Uz ova dva tima svakako vrijedi dodati i NK GOŠK Gabela, NK TOŠK Tešanj, te FK Rudar Kakanj, a očekivati je i poneko iznenađenje, odnosno tim koji bi mogao mnoge iznenaditi i pomrsiti planove navedenim klubovima.

Oglasi

U borbi za sredinu tabele očekuje se NK Zvijezda, NK Travnik, NK Jedinstvo, NK Bratstvo, OFK Gradina, FK Budućnost Banovići te FK Radnik iz Hadžića.

Prognoze kažu da će se za opstanak boriti FK Goražde, FK Mladost Doboj Kakanj, HNK Orašje i HNK Tomislav.

Da li će će ispostovati tačnim, svakako će pokazati vrijeme.

Podsjetimo, prošle sezone naslov prvaka osvojila je ekipa HŠK Posušje.

Parovi prvog kola nove sezone (subota, 17:00):

Oglasi

HNK Orašje – FK Goražde

NK Jedinstvo – FK Mladost Doboj Kakanj

HNK Tomislav – OFK Gradina

FK Radnik Hadžići – NK TOŠK

FK Rudar Kakanj – NK GOŠK

FK Igman – NK Travnik

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

BFK Simm Bau – NK Bratstvo

FK Budućnost – NK Zvijezda

Top Komentari

VELEZ
allahu dragi kad se sjetim ove lige...naj teza liga na svijetu radi mnogo razloga...
2 2
enko
Prijatelju bice ti jos teze kad saznas da neke sudije iz afere VAR ponovo sude,da su novi clanovi sudijskog komiteta osobe bez kategorije koje je uefa propisala i takvi ce delegirati,ocjenjivati,krojiti tabelu po naredjenju mocnika koji su ih tu instalirali.A do tada mi cemo se sjecati proteklih lakrdija,silica,bajraktarevica,poprzenovica,kazlagica ,i u tisini gristi nokte i piti neko pivo,neko tabletu,prateci voljene klubove.otvori se vise jednom zemljo i progutaj ove smutljivce .
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti