NK GOŠK poveo u Tešnju, pa doživio težak poraz!

Domaći sjajnom igrom do vrijedna tri boda

NK GOŠK poveo u Tešnju, pa doživio težak poraz!

S. Mlaćo

U derbiju 11. kola Prve lige FBiH snage su u Tešnju odmjerili TOŠK i GOŠK. Na kraju su domaći slavili sa visokih 4:1, iako su gosti prvi poveli pogotkom mladog Anesa Mašića.

Gosti bolje otvaraju meč. Anes Mašić matira Striku u 11. minuti i jasno je bilo da ćemo gledati sjajan meč.

Domaći nakon toga imaju incijativu, što im se isplatilo u 36. minuti kada stoper Vlado Koprivica pogađa za izjednačenje. Do kraja prvog dijela novi pogodak u mrežu Domagoja Lukača. Strijelac je bio Poturalić na asistenciju Dizdarevića.

I u drugom dijelu kvalitetan meč. Igrala se 53. minuti kada je dosuđen jedanaesterac za goste, ali istakao se golman Strika i ostalo je 2:1.

U 70. minuti velika šansa za Poturalića, međutim nije bio precizan.

Osam minuta kasnije sve je mogao riješiti Rodrigo, no nije saveznik sreće, tačnije stativa je zaustavila njegov udarac.

Pitanje pobjednika riješeno je u 84. minuti. Bibić je pogodio i bilo je jasno da tri boda ostaju u Tešnju. Do kraja pogodak Poturalića za konačnih 4:1.

GOŠK je tako dodatno smanjio svoje šanse u borbi za prvo mjesto i sada mu vodeći FK Olimpik bježi čak sedam bodova, dok NK TOŠK ima 19 osvojenih bodova.

Prva liga FBiH, 11. kolo:

NK TOŠK - NK GOŠK 4:1 (2:1)

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK TOŠK: Strika, Šehić, Helić, Koprivica, Škrijelj, Kurdić, Šabić, Carvalho, Dizdarević, Mazić, Poturalić.

NK GOŠK: Lukač, Hukara, Sarvan, Islamagić, Aletić, Mašić, Pavičević, Savić, Rizvanović, Jusufbašić, Kožul.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi