Ermin Zec se vraća u bh. fudbal: Dobio je podršku navijača

Bivši fudbaler Šibenika, Željezničara i brojnih turskih klubova

Ermin Zec se vraća u bh. fudbal: Dobio je podršku navijača

H. Zilić

Bivši fudbaler Željezničara Ermin Zec, napustio je redove Plavih prošle godine i čini se da je to bio i posljednji klub u njegovoj igračkoj karijeri, ali 35-godišnjeg napadača mogli bi gledati ponovo u bh. fudbalu.

Tačnije, Ermin Zec bi preuzeo drugu funkciju, ne bi više bio igrač, a samim ti znači da bi ovim potezom i definitivno završio igračku karijeru.

Navijačka grupa Vandali iz Bugojna u saopštenju za javnost otkrila je da su obavili razgovor sa Zecom i da je veoma zainteresovan da preuzme poziciju vodećeg čovjeka u NK Iskra i da bude prvi čovjek kluba.

Zec bi odmah na startu imao podršku navijača, poznato je da dijete NK Iskra odakle je počeo i njegov fudbalski put, a saopštenje navijačke grupe Vandali prneosim u cijelosti.

"Nakon što je naše udruženje 20.09.2023. godine objavili saopštenje za javnost u vezi rješavanja problema i stanja u kojem se nalazi NK Iskra, a u kojem smo pozvali UO NK Iskra, načelnika i Općinsko vijeće da hitno krenu sa rješavanjem ovoga problema, naša inicijativa je "urodila plodom" i napokon se krenulo u rješavanja višedecenijskog problema NK Iskra.

Udruženje navijača Vandali Bugojno podržavaju odluku Općinskog vijeća Bugojno da se Gradski stadion Jaklić koji je u vlasništvu općine Bugojno, ustupi JU KSC Bugojno na upravljanje i održavanje.

Oglasi

Gradski stadion Jaklić sa pomoćnim terenima i infrastrukturom bez naknade mogu koristiti svi nogometni klubovi iz Bugojna, a prioritet ima NK Iskra.

U narednom periodu kako je najavljeno, očekujemo novu sjednicu Općinskog vijeća na kojoj očekujemo da će se razrješiti dosadašnje rukovodstvo i UO NK Iskre, a na isto mjesto postaviti novi sposobni ljudi kojima će u cilju biti razvoj i napredak NK Iskra.

Članovi našeg udruženja obavili su razgovor sa Erminom Zecom koji ima želju da preuzme NK Iskru, te da iskoristi sve svoje resurse kako bi Iskri vratio stari sjaj. Ermin Zec trenutno je najsposobnija osoba koja bi mogla obnašati tu funkciju i voditi klub, a znajući da iza sebe ima ogromne veze u svijetu nogometa to bi pomoglo dosta klubu u njegovom oporavku.

Mi kao udruženje navijača, kao dio kolektiva NK Iskra Bugojno i kao najveći incijatori da NK Iskra krene zdravim putem, podržavamo da Ermin Zec, koji je i sam kao dijete prošao sve omladinske kategorije u NK Iskri, preuzme i vodi NK Iskru", stoji u saopštenju navijačke grupe Vandali Bugojno 1989.

Nakon što je naše udruženje 20.09.2023. godine objavili saopštenje za javnost u vezi rješavanja problema i stanja u...

Posted by VANDALI BUGOJNO 1989 on Sunday, October 29, 2023

NK Iskra trenutno igra u trećem rangu bh. fudbala, tačnije u Drugoj ligi FBiH-skupina zapad.

U Bugojnu žele da Iskra vrati stari sjaj, da jača omladinske pogone, a poznato je da su uvijek imali talenata kroz svoju drugu historiju.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

U prtoeklom periodu Iskra je u nekoliko navarata igrala i baraž za ulazak u Prvu ligu FBiH, ali nije uspjela da se vrato u drugoligaški karavan bh. fudbala.

Što se tiče zeca iza sebe ima bogatu igračku karijeru, pored pomenutih Iskre i Željezničara, veliki trag je ostavio igrajući za HNK Šibenik u Hrvatskoj, a dobar dio karijere proveo je u Turskoj gdje je nosio dresove Gencebirligija, Balikesirspora, Karabukspora i Gazisehira. Jedan dio karijere igrao je za Rijeko, kao i za azerbejdžanski Qarabag. Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine odigrao je deset utakmica i postigao jedan pogodak. 

Top Komentari

Gari Garinča
Bugojno je propala kasaba.
2 1
Drakula
Hahahahahaha jest propo ko zeton
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi