Kakva je sudbina NK Iskra Bugojno: Oglasili se vjerni navijači i poslali jasnu poruku

Žele izvještajnu Skupštinu i pozivaju na podršku za bolje sutra kluba

Kakva je sudbina NK Iskra Bugojno: Oglasili se vjerni navijači i poslali jasnu poruku

S. Mlaćo

NK Iskra Bugojno već duži period je član Druge lige Zapad.

Bugojanci su igrali doigravanje za viši rang, no dalje nisu mogli. Prvi su poraženi od Stupčanice, a zatim od FK Gornji Rahić.

Ostali su u Drugoj ligi Zapad, ali bez konkretne vizije za bolje sutra kluba.

Nezadovoljni su i navijači, te pozivaju trenutno vodstvo kluba na ostavke.

Poslali su jasan zahtjev, te tražili sazivanje izborno-izvještajne skupine u narednih mjesec dana.

"Udruženje navijača Vandali Bugojno 1989 pozivaju Upravni odbor NK Iskra Bugojno da sazove izborno-izvještajnu skupštinu NK Iskra i da obavijesti javnost o radu i finansijskom stanju kluba u proteklom periodu od kada su preuzeli klub.

Oglasi

Na prvom sastanku novog UO NK Iskra Bugojno održanom 08.09.2019. godine donesena je odluka o imenovanju predsjednika UO Davora Ivoša, te imenovanju dopredsjednika Džejne Palačkić.

Tada je predsjenik UO najavio bolje dane i planove za budućnost kada je u pitanju NK Iskra i stadion Jaklić. Naglasio je da je naredne sezone cilj Prva liga Federacije BiH, a da se razmišlja i o Premijer ligi BiH kada se izgradi stadion i stvore uvjeti za to.

Najavljena je izgradnja i rekonstrukcija stadiona Jaklić sa dodatnim objektima: hala sa umjetnom travom, hala sa tvrdom podlogom, košarkaški teren, teniski tereni, teretana, ambulanta kluba, restoran, nove svlačionice i kancelarije, te dio sa poslovnim prostorima koji će se staviti građanima na raspolaganje uz „minimalne cijene“!
Od svega toga jedno VELIKO NIŠTA! Trenutno stanje – KATASTROFA! NK Iskra Bugojno - 2. ligi Zapad – bez ikakvog CILJA! Stadion Jaklić ostao bez travnate podloge zbog nestašice i redukcije vode jer kako je naveo UO „nisu mjesec dana bili u mogućnosti da zalijevaju stadion“...

Najveći uspjeh kluba u zadnje 4 godine jeste doigravanje (baraž) za ulazak u 1. ligu Federacije i to:
- 2022. NK Iskra Bugojno 2:5 FK Stupčanica Olovo
- 2023. NK Iskra Bugojno 1:4 Gornji Rahići

Zahtjevamo da u narednih mjesec dana koliko Vam dajemo rok (30 dana) od dana objave saopštenja, sazovete izborno-izvještajnu skupštinu NK Iskra i da obavijesti javnost o stanju u klubu! U protivnom, pokrenut ćemo sudski postupak, te ćemo angažovati i obavijestiti više državne službe i institucije koje su u nadležnosti da riješe ovaj problem.

Pošto niste u mogućnosti da vodite klub na najbolji naćin tražimo da podnesete ostavke na sve funkcije, a klub da prepustite sposobnim ljudima koji će raditi u interesu kluba i njegovog oporavka.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Pozivamo sve građane, navijače i simpatizere NK Iskra Bugojno da se probude i stanu uz nas Vandale, za našu i zbog naše Iskre, te da svi skupa i zajedno jednom konačno i zauvijek riješimo višedecenijski problem uništenja i gašenja NK Iskra", stoji u saopštenju Vandali Bugojno 1989.

Šta će od svega biti ostaje da se vidi. Jasno je da će svi morati reagovati ukoliko žele bolje dane za klub koji je nekada bio respektabilan premijerligaš, a zapaženu ulogu igrao i u bivšoj Jugoslaviji.

Top Komentari

FRLegioen
Iskra ima tradiciju,bila prvoligas i u bivsoj Jugi.Nadam se da cete naci neko rjesenje da cete sacuvati klub i jednog dana zaigrate Premier ligu...Podrska iz Zenice
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi