Iskra se nije pojavila protiv Bužima, odmah ide u niži rang, a osniva se i novi klub
Stadion Jaklić u Bugojnu

Zanimljiva situacija u Bugojnu

Iskra se nije pojavila protiv Bužima, odmah ide u niži rang, a osniva se i novi klub

S. Mlaćo

Zanimljiva situacija danas je viđena u Bugojnu. Još prošle godine trebao je biti odigran susret 15. kola Druge lige Zapad između Iskre i Viteza iz Bužima, no to se nije desilo, pa je susret bio zakazan uoči nastavka drugog dijela sezone.

Gosti su danas stigli u Bugojnu, kao i službena lica, no nogometaša i trenera Iskre nije bilo. Bugojanci će tako u niži rang, te neće nastupati u nastavku sezone, što je zaista nesvakidašnja situacija.

Službenim licima preostalo je da pošalju goste u svlačionicu i sviraju kraj, a sada će se o svemu oglasiti i komisije NS FBiH, odnosno organi koji upravljaju takmičenjem u Drugoj ligi Zapad.

Ovakva situacija dala se naslutiti već odavno, a sve je kulminiralo Izbornom Skupštinom koja je održana u sali Općine Bugojno pred više stotina prisutnih 12.11. 2023. godine.

Tada je za prvog čovjeka kluba izabran nekadašnji igrač Iskre sa bogatim inostranim iskustvom, bivši reprezentativac naše zemlje, Ermin Zec, dok su u vodstvu kluba i bivši igrači Mehmed Alispahić, Alvin Karadža, Haris Alispahić..., te brojni prijatelji kluba, kao i predstavnik navijačke skupine Vandali, a sam Zec i ostali dobili su ovacije na početku i kraju Skupštine. Treba istaći da su popularni Vandali prije same Skupštine dali podršku Zecu te naveli da je smatraju da je Zec najsposobnija osoba koja može obnašati tu funkciju i Iskri vratiti stari sjaj.

Stad

Oglasi

Nakon toga nastali su problemi. Oglasio se Davor Ivoš koji je kazao da je on i dalje prvi čovjek kluba, te pozivao nogometaše i trenere da se odazovu njegovom pozivu, te istakao da je on u proteklom periodu bio ključni čovjek kluba u teškim momentima.

Dvije strane nisu pronašle zajednički jezik, Ivoš je prije par dana opet putem jedne facebook stranice kluba pozvao igrače, trenere i roditelje da mu se jave da Iskra odigra ovaj meč, te naveo da u suprotnom slijedi ono najgore za klub.

Nije to urodilo plodom, niko se od igrača i trenera, te navijača nije pojavio, pa je jasno da je podrška na strani druge opcije koja je odmah posebno podržala rad omladinaca kluba koji su u proteklom periodu učestvovali na velikom broju turniru, te odigrali i veći broj prijateljskih utamica uz zavidne rezultate, kako kolektivno, tako i pojedinačno.

Kadeti FK Zeljeznicar-NK Iskra 0-0

Posted by NK Iskra Bugojno on Saturday, February 24, 2024

Kako saznajemo, u Bugojnu su odlučili krenuti od 'nule', te će uskoro biti osnovan novi klub pod imenom NK "ISKRA 1946" Bugojno. Prema svemu sudeći, i dalje će se zvati Iskra uz godinu osnivanja (1946), ali sa 'čistim' računima, te će uskoro biti iznesena i vizija kluba za budućnost, te planovi za razvoj omladinskog pogona, prvog tima, uređenja infrastrukture i slično.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Upravo finansijski dugovi bili su velika omča za klub u proteklom periodu, Iskra je tek dva puta igrala doigravanje za Prvu ligu FBiH, ali oba puta nije uspjela.

Kako su se zone odmicale, sve manji broj navijača bio je na tribinama, pa je pred odgovornima sada veliki izazov. Prvi cilj je urediti klub, postaviti jasne ciljeve, te vratiti navijače na stadion.

Top Komentari

Gari Garinča
Sramota za grad Bugojno i za sve one koji se nesto pitaju u gradu.
2 0
Blueboy
To se desi kad ti politika upravlja sportom,a ne sportsko znanje.Davor je dosao ulozio neke pare i kad je vidio da nemoze da vrati ulozeno poceo je da proziva svakoga.Cisto sumnjam da ce i sadasnja uprava bilo sta korisno da napravi,jer ih je politika stavila na to mjesto
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi