Budi se NK Jedinstvo: "Želimo nastaviti sa ovakvim igrama"

Dolazak novog trenera donio i bolje igre za Bišćane

Budi se NK Jedinstvo: "Želimo nastaviti sa ovakvim igrama"

S. Mlaćo
Budi se i NK Jedinstvo Bihać.

Budi se i NK Jedinstvo.

Bišćani su jučer upisali prvu pobjedu u prvenstvu, a rival je bio FK Rudar Kakanj (3:1).

Prethodno su prošli u 1/16 finala Kupa BiH s obzirom da su savladali HNK Tomislav 1:0.

Dolazak Elvedina Beganovića donio je pozitivni šok ekipi, što je i vidljivo. Jučer su Bišćani pružili kvalitetnu partiju, a svi akteri su se složili da je pobjeda mogla biti i mnogo ubjedljivija.

“Rekao sam da će ekipa imati borbenost, agresivnost, borbu za svaki loptu i to sam obećao odmah. Zasluženo smo slavili, bili dominatniji, iako je i Rudar odlična ekipa. Moji momci su uspješno savladali sve, a Rudar čestitam na fer i korektnoj utakmici“, rekao je Beganović.

Oglasi

Jedinstvo je i dalje na dnu, no Beganović vjeruje da dolaze za klub bolji dani.

"Ovaj dio Bosne i Hercegovine, kao i sam Bihać je izazov za sve. Kao trener ne bojim se, Jedinstvo je brend, želimo nastaviti kako smo igrali danas“, dodao je Beganović.

Mateo Božić je postigao pogodak kakav se rijetko viđa.

Isplatilo nam se danas sve ono što do sada nije. Publika je vidjela koliko možemo mi, pokazali smo karakter i želimo nastaviti. Moj pogodak? Pogodio sam, ali to je sve rad ekipe. Svaka čast dečkima“, kazao je Božić.

Dodao je da je ekipa sjajna klapa.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Ovo su teška vremena koja ćemo zajedno prebroditi. Dići ćemo se, treba vremena“, dodao je Božić.

U narednom kolu Jedinstvo gostuje kod NK Bratstvo Gračanica.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi