Podignuta optužnica za smrt bivšeg člana Jedinstva iz Bihaća: Bio je to tužni Božić za porodicu...
Pamte ga i u Bihaću

Moglo se sve spriječiti

Podignuta optužnica za smrt bivšeg člana Jedinstva iz Bihaća: Bio je to tužni Božić za porodicu...

Samir Mlaćo

Malonogometni turniri skoro su uobičajni za veliki broj nogometaša tokom ljetne i zimske prilike. Mnogi to koriste za zabavu i druženje, ali i finansijsku dobit, no vrlo često sve bude tragično.

Sve češće čitamo da su se desile nemilne scene, pa čak i smrtni slučajevi, a na većini takvih turnira organizatori baš i ne budu spremni za sve.

Tako je 23.12. 2021. godine u 23. godini preminuo bivši član Jedinstva iz Bihaća Marin Čačić. Čačiću je naglo pozlilo tokom malonogometnog turnira za Božić u Gospiću, te je završio u induciranoj komi.

Nije se uspio spasiti, te je preminuo, što je bio pravi šok. Svi su tih dana bili na nogama, organizator je dobio brojne kritike, a na kraju je istraga pokazala da je tragedija mogla biti spriječena da je bila osigurana adekvatna pomoć doktora.

Hrvatski mediji sada prenose da je protiv 57-godišnjaka koji je odgovoran za organizaciju malonogometnog turnira Tužilaštvo podiglo optužnicu.

Za njega se želi dokazati da je 19. decembra 2021. godine počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, te zbog propusta u vidu neosiguravanja liječničke pomoći na mjestu održavanja prvog malonogometnog Božićnog turnira četiri hrvatska grada. Radi se o Gospiću, Otočcu, Senju i Novalji).

Oglasi

Mladi nogometaš je kada mu je pozlilo izašao sa terena u sportskoj dvorani i sjeo na klupi. Pozlilo mu je, te je nastao haos u dvorani. Niko situaciju odmah nije shvatio ozbiljno i to mu je presudilo.

Došlo je to gubitka svijesti, problema sa radom srca i preminuo je tri dana kasnije.

Karijeru je Čačić počeo u Croatiji Lički Osik, igrao za mlađe uzraste Rijeke, a u seniorskom uzrastu još je, osim Nehaja i Jedinstva, nastupao za Trnje Zagreb i italijansku Iserniju.

Njegovi najbliži nakon tragedije kazali su da ranije imao problema i da je uvijek uspješno prolazio sve preglede u bolnicama.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Ukoliko se dokaže da je 57-godišnji organizator turnir kriv za tačke iz optužnice, može dobiti do osam godina zatvora. Svakako da to porodici i prijateljima neće biti utjeha, ali hoće opomenima drugima da se slične stvari moraju shvatiti ozbiljno.

Treba istaći da se NK Jedinstvo odmah po objavi da je mladi nogometaš preminuo i oglasio putem društvenih mreža, te tako pokazao da njega nisu zaboravili.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi