NK Kolina je ponos svoje čaršije: Stadion u Ustikolini izgleda fenomenalno
FOTO: NK Kolina Ustikolina/facebook

U klubu se trude maksimalno

NK Kolina je ponos svoje čaršije: Stadion u Ustikolini izgleda fenomenalno

Haris Zilić

Počeo je i proljentio dio sezone u Drugoj ligi FBiH, tako da su se fudbalska uzbuđenja u našoj zemlji maksimalno zakuhala u svim klupskim rangovima takmičenja. Vidjet ćemo kako će to izgledati krajem maja i počekom juna kada sve završi.

U Drugoj ligi FBiH-centar lider je Famos sa 42 boda ispred Batona koji ima 34 osvojena boda, tako da klub iz Hrasnice ima dobru poziciju.

U ovom rangu takmičenja ima nekoliko klubova čije sredine dišu fudbalskim plućima, a jedna od takvih je Ustikolina.

Pomenuto mjesto u Bosni i Hercegovini ima klub u trećem rangu takmičenja, a riječ je o NK Kolina iz Ustikoline.

Klub je u sredini tabele Druge lige FBiH-centar na devetom mjestu sa 23 osvojena boda, a proljetni dio sezone otvorili su gostovanjem u Sarajevu kod Batona gdje su remizirali 2:2.

Oglasi

U narednom kolu gostuju Krivaji, a onda 30. marta dočekuju na svom stadionu Mošćanicu u prvoj proljetnoj domaćoj utakmici koja će biti sigurno zanimljiva za lokalno stanovništvo i navijače Koline.

NK Kolina se pohvalio svojim stadionom koji je izuzetno uređen, a posebno se izdvaja travnjak koji je bolji nego u većini prvoligaša, možda ček bolji i od nekih premijerligaša.

💚🤍👏👌 📸📸Dio fotografija izgleda našeg stadiona koji spremno dočekuje prvu domaću utakmicu.👏👌 ●KLUB SVIH NAS 🟢⚪️#nkkolina

Posted by NK Kolina Ustikolina on Wednesday, March 20, 2024

U klubu očigledno čine sve da NK Kolina bude jedan ozibljan klub i ponos svoje čaršije i dobro im ide od ruke.

Ekipa je redovan član Druge lige FBiH, a možda u planu u budućnosti bude i napad na Prvu ligu FBiH.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

U infrastrukturi lagano pomjeraju granice u trećem rangu bh. fudbala, a vidjet ćemo kakvi su planovi na igračkom i rezultatskom planu u skorije vrijeme.

Na sličan način je svoju ekspanziju počelo i nekolicina klubova koji danas igraju u Prvoj ligi FBiH, a to se svakako odnosi na Stupčanicu iz Olova i Gornji Rahić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi