U Novom Šeheru je sutra praznik: Zbog  rođendana i dolaska Željezničara svi su na nogama već danima
Stadion na kojem igra NK Novi Šeher

Lipićari spremaju spektakl, a danima je uređivan i stadion

U Novom Šeheru je sutra praznik: Zbog rođendana i dolaska Željezničara svi su na nogama već danima

Samir Mlaćo

Pravi spektakl sprema se sutra u Novom Šeheru, mjestu kod Općine Maglaj.

NK Novi Šeher, član Kantonalne lige ZDK, slavi 60. rođendan, a rival će biti sarajevski Željezničar od 14 sati. Susret je dogovoren prije par mjeseci, a nedavno je sve kompletirano.

Čelnici ovog malog, ali ambicioznog kluba, odmah su krenuli na posao. Sve su 'digli na noge', dobili veliku podršku od prijatelja i sponzora kluba, a dodatno je uređen stadion.

Pozvali su i sve mještane Novog Šehera da otvore kapije svojih avlija kako bi svi navijači imali gdje ostaviti svoje automobile te prisustvovati utakmici.

Očekuje se rekordan broj navijača, a navijači ovog kluba, popularni Lipićari, također su spremili spektakl. Najavljuju posebnu koreografiju, te pozivaju sve prisutne da ispoštuju njihove upute i da cijela BiH prenese ovaj posebni momenat za klub koji se takmiči u Kantonalnoj ligi.

Ranije su navijači ovog kluba utakmice pratili sa javnog puta, no situacija se promijenila i klub je dobio tribinu, a na tome se neće stati. Na novoizgrađene tribine postavljeno je 190 stolica, postavljena je i zaštitna ograda, rasvjeta za tribine i stadion, uređen je i travnjak, a prema projektu planirano je 500 sjedećih mjesta.

Oglasi

Velike zasluge za to pripadaju svim članovima kluba, a optimizam nije krio Emrah Đuhera, predsjednik Uprave Novog Šehara koji je naveo da je ovo veliki događaj za Novi Šeher te Općinuu Maglaj.

Iz NK Novi Šeher navijače su obradovali objavom da klub iz Sarajeva stiže u najboljem sastavu, odnosno da se neće raditi o timu sa omladincima i nekoliko igrača iz seniorskog tima, kao što to često zna biti slučaj.

"Danas smo od FK Željezničar dobili zvaničnu potvrdu da će kompletan prvi tim doći na prijateljsku utakmicu, tako da ćemo gledati veliki broj fudbalera koji su nosili dres reprezentacije BiH, kao i onih koji su svoje karijere uspješno gradili u inostranstvu.

"Veoma smo ponosni da nam jedan ovakav tim, fudbalski znalaca dolazi u našu Čaršiju!", objavili su iz ovog kluba.

Ranije su naveli da su završeni svi radovi na stadionu te oko samog stadiona, te očišćeni i pokošeni svi ulazi i ulice koje vode prema stadionu.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Popularni Lipićari vrijedna su snaga svog tima. Uvijek su uz voljeni klub, a i sada su uložili mnogo napora da rođendan prođe kako to i zaslužuje.

"Molimo Vas ukoliko bude svjedočili historijskoj utakmici sa novoizgrađene tribine na stadionu Pod Lipićem ozmmeđu našeg kluba i FK Željezničar, da prvim zvukom pištaljke kojim će sudija ozvaničiti početak utakmice, podignete komad papira koji će se nalaziti na vašoj stolici i tako učestvujete u koreografiji", naveli su navijači FK Novi Šeher.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bit ce gusto bit ce 0:2
Respekt za ove ljude iz Novog Sehera.
0 2
user1708890612
Željo je veliki i gdje god da gostuje tu je praznik fudbala
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi