Hiroš i društvo se pojavili na treningu, Bjelica uputio riječi hvale

Počele pripreme

Hiroš i društvo se pojavili na treningu, Bjelica uputio riječi hvale

S. Mlaćo

Osijek je jučer startao sa pripremama za novu sezonu.

Trener Nenad Bjelica bio je zadovolajn što su se nogometaši pridržavali pravila tokom pauze.

"Okupili smo se na početku priprema s 19 igrača, tri vratara, uz neke koji zbog ozljeda nisu odradili uvodni trening. Nadamo se da će većina njih od ponedjeljka biti u treningu. Atmosfera je dobra, priključila su se i tri nova igrača, neki su se vratili s posudbe, priključeni su neki mlađi uz one koji su bili dio velikih uspjeha koje smo ostvarili", kazao je Bjelica.

Nova imena u redovima člana 1. HNL su Šime Gržan, Slavko Bralić i sada već bivša 'desetka' Mladosti Doboj Kakanj Amer Hiroš.

Bjelica o navedenim bar na početku priprema ima samo riječi hvale.

"Bralić, Hiroš i Gržan su došli u dosta dobrom stanju, odradili su trening bez problema što znači da su se pridržavali plana treninga koji smo im dali. Dolasci i odlasci? Bit će dolazaka i odlazaka, teško mi je reći kojim ritmom, jer trenutno se ne događa ništa konkretno", dodao je Bjelica.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Osijek je protekle sezone završio na drugom mjestu, a bio je i u igri za naslov prvaka, no Dinamo je na kraju prošao kroz cilj.

"Prije svega, iskoristio bih priliku zahvaliti se svom sada već bivšem klubu Mladost Kakanj, od predsjednika, stručnog stožera i posebno suigrača. Tamo mi je zaista bilo lijepo i drago mi je da momčad ostaje u Ligi. Bio sam desetka i kapetan, a došao sam kod njih na probu i to još iz Prve lige Federacije BiH. Inače, „Željino“ sam dijete, prošao sam na Grbavici mlađe kategorije, nastupio u nekoliko seniorskih prvenstvenih utakmica, čak i u Europi. Kasnije sam krenuo nekim drugim putem, tražeći svoju nogometnu afirmaciju", rekao je Hiroš prilikom predstavljanja za zvaničnu stranicu Osijeka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi