Prepuna Rujevica, debi iz snova Marića i visoka pobjeda: Hajduk i Dinamo gledaju u leđa Rijeci
Sa današnje utakmice na Rujevici FOTO: Damir Skomrlj / CROPIX

Radeljić ponovo sjajan, navijači zadovoljni napustili stadion

Prepuna Rujevica, debi iz snova Marića i visoka pobjeda: Hajduk i Dinamo gledaju u leđa Rijeci

Samir Mlaćo

Ako je to i bila tajna, sada više sigurno nije.

NK Rijeka je među glavnim kandidatima za prvaka HNL-a ove sezone. Osijek i Hajduk su jučer remizirali (1:1), a Rijeka je danas od 15 sati ugostila Istru 1961. Na kraju je završilo 3:0 i Rijeka je dodatno učvrstila prvu poziciju.

Prepun stadion dočekao je izabranike Željka Sopića nakon velike pobjede na Poljudu nad Hajdukom, a domaći su silovito krenuli. Ispaltilo se to već u desetoj minuti kada Hodža na asistenciju Pjace pogađa za 1:0.

Nastavila je Rijeka sa napadima, pa je u 34. minuti bivši član Zrinjskog Niko Janković pgodio sa 11 metara za 2:0. Janković se i povirijedio pa je napustio igru, a šansu je dobio Petrović.

U nastavku ista priča. Rijeka je držala konce igre, dok Istra nije mogla da ozbiljnije zaprijeti.

Oglasi

Šansu je kod Rijeke dobio i Marko Marić, novajlija koji je stigao na posudbu iz Monze. Upravo je Marić u 74. pogodio za 3:0. Smolčić ubacuje prizemnu loptu, Marić je na mjestu i to je 3:0.

Već tada je bilo jasno da će Rijeka slaviti novu pobjedu, a navijači su pružili veliku podršku svojim ljubimcima do kraja meča.

Do kraja je ostalo 3:0 i Rijeka je slavila novu pobjedu.

Kod Rijeke svih 90 minuta upisao je Novotravničanin Stjepan Radeljić, koji je i protiv Hajduka dobio brojne pohvale za svoj nastup te se našao i u idealnom timu kola.

Od 17:15 danas sati na Maksimiru danas igraju Dinamo i Gorica. Dinamo je apsolutni favorit i jasno je da će Modri sve učiniti da dođu do pobjede.

Rijeka sada ima 44 boda, Hajduk 42, a Dinamo 37 i dvije utakmice manje. Rijeka u narednom kolu gostuje Gorici.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

SuperSport HNL, 21. kolo:

Rijeka - Istra 1961 3:0

Top Komentari

pero98
Bravo Rijeko.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi