Novi kiks Hajduka - Osijek "gura" Rijeku na prvo mjesto
Foto: Ivan Peric / CROPIX

SuperSport HNL

Novi kiks Hajduka - Osijek "gura" Rijeku na prvo mjesto

Esmer Oštraković

Veoma zanimljivu utakmicu u okviru 21. kola SuperSport HNL-a odigrali su Osijek i Hajduk na Opus Areni, a pobjednika na kraju nije bilo. Konačan rezultat bio je 1:1.

Prvo poluvrijeme ponudilo je jako dobru igru na obje strane, ali golova nije bilo.

Tačnije, viđen je jedan gol i to u 34. minuti susreta, a tada se zatresla mreža Hajduka. Ipak, gol je poništen jer je Mierez igrao rukom.

Prvi je do vodstva u drugom poluvremenu stigao Hajduk. Igrala se 58. minuta kada je nakom jedne gužve loptu u gol ugurao Uremović.

Osijek je nakon toga krenuo dosta ofanzivnije, a to im se isplatilo u 72. minuti susreta. Mierez postiže novi gol, a on je ovaj put priznat.

Obje ekipe su do kraja utakmice pokušali postići još jedan gol i ostvariti pobjedu, ali to se nije desilo.

Hajduk je tako nakon poraza od Rijeke na Poljudu u prošlom kolu upisao novi loš rezultat kada je riječ o borbi za titulu.

Sa druge strane Osijek je u prošlom kolu na svom terenu pobijedio Rudeš sa 2:0, a sada su odigrali neriješeno protiv Hajduka.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Hajduk je nakon ovog remija prvi na tabeli sa 42 osvojena boda, ali Rijeka ima utakmicu manje i bod manje. Također tu je i Dinamo koji ima dvije utakmice manje od Hajduka, te pet bodova zaostatka.

Sa druge strane Osijek je četvrti sa 31 osvojenih bodom i vrebat će svoju priliku da izbori treće mjesto u nastavku sezone.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Frane
Kakav kiks hajduk išao na x. Osijek osjetno bolji.
1 0
pero98
Mi (Rijeka) smo bili i prije utakmice prvi, ne razumijem, mi sebe vraćamo na prvo mjesto pobjedom sutra u derbiju Istre i Kvarnera.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi