Neočekivane vijesti sa Pecare

Pred zimsku pauzu

Neočekivane vijesti sa Pecare

H. Zilić

Pomalo neočekivana vijest stiže nam sa Pecare nakon sjajnoj jesenjeg dijela sezone za NK Široki Brijeg, koji na zimsku pauzu odlazi sa jedne od prve tri pozicije, a sa koje tačno to će biti poznato po završetku duela između Zrinjskog i Borca.

Klub sa Pecare odigrao je sjajnu polusezonu, doveli su nekoliko internacionalaca, sklopili mlad i dobar tim sa dosta hemije, ali danas su potvrdili pomalo neočekivanu vijest.

Dres Širokog neće više nositi brazilski fudbaler Alisson Taddei.

Klub je pvodom toga izdao saopštenje za javnost koje prenosimo u cijelosti.

"Alisson Taddei završio svoju europsku epizodu

Dvadesetpetogodišnji brazilski veznjak Alisson Taddei svoju prvu europsku epizodu u karijeri završio je sporazumnim raskidom ugovora s NK Široki Brijeg.

Oglasi

Brazilski je veznjak tijekom svoga četveromjesečnog boravka na Pecari upisao devet nastupa u plavo-bijelom dresu i zabilježio dvije asistencije.

Alisson Taddei se već vratio u svoju domovinu i dogovorio nastavak karijere u redovima brazilskog drugoligaša Operário Ferroviário Esporte Clube.

Alissonu zahvaljujemo na korektnoj suradnji i ovim putem mu želimo mnogo uspjeha u nastavku karijere", stoji u saopštenju NK Široki Brijeg.

🔚 Alisson Taddei završio svoju europsku epizodu Dvadesetpetogodišnji brazilski veznjak Alisson Taddei svoju prvu...

Posted by NK Široki Brijeg on Sunday, November 20, 2022
Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za Taddeia NK Široki je bio prvi evropski klub, a prije dolaska na Pecaru nosio je dresove mnogih brazilskih klubova kao što su Sao-Joseense, Parana, Ferroviara, Piracicaba, Aperecidense, Goias, Ciricuma.

Ove sezone je u Premijer ligi BiH skupio devet nastupa i upisao dvije asistencije.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi