Široki sutra gostuje ekipi Igmana, a Skender poručuje: "Želimo pobjedu u Konjicu"

Nalaze se u odličnoj formi

Široki sutra gostuje ekipi Igmana, a Skender poručuje: "Želimo pobjedu u Konjicu"

Endin Čaušević

Fudbaleri Širokog Brijega sutra igraju u gostima protiv Igmana u Konjicu u okviru 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a iz tabora kluba s Pecare otkrili su svoja očekivanja pred ovaj meč.

U prostorijama kluba održana je press konferencija pred sutrašnju utakmicu na kojoj se prisutnim novinarima obratio trener ovog tima Dino Skender.

Skender je nakon dobre serije i pobjeda protiv Sarajeva i Željezničara poručio da je ekipa u dobroj formi, ali da su svjesni da ih sutra čeka izuzetno težak meč u Konjicu.

"Imamo dobru bazu koju smo postavili maksimalnim učinkom na početku ove polusezone. Idemo prema naprijed. Otpočetka pričam kako je naš cilj biti bolji i kvalitetniji iz tjedna u tjedan, iz utakmice u utakmicu. Nema razloga ne nastaviti tim tempom", kazao je Dino Skender i nagovijestio kako očekuje teško gostovanje.

"Znamo da nas čeka teško gostovanje i specifična utakmica, ali moramo takve utakmice rješavati u svoju korist ako želimo biti ozbiljna momčad. Želimo pobjedu u Konjicu. Vjerujem kako ćemo na terenu pokazati dobru igru i doći do tri boda".

Oglasi

Pored Skendara na press konferenciji pojavio se i Ilija Bagarić koji je poručio da ekipa želi nastaviti u odličnom ritmu drugi dio sezone.

"Sjajno smo počeli drugi dio sezone i želimo nastaviti u tom ritmu, ali moram naglasiti kako nema mjesta opuštanju i euforiji. Slavili smo u dva derbija i to je donijelo pozitivno ozračje među igrače i navijače. No, sada isključivo gledamo prema utakmici protiv Igmana u kojoj želimo pobjedu", rekao je Bagarić i dodao.

"Znamo što trener traži od nas i mislim da ćemo to na najbolji mogući način prenijeti na teren i razveseliti nase navijače. Znamo kako u ligi nema lakih protivnika što su pokazali rezultati u nekim utakmicama. Moramo biti fokusirani na teren, ponoviti pristup iz prošlih utakmica i onda se nemamo čega bojati".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iz Širokog su poručili da će Skender imati na raspolaganju skoro sve igrače osim nedovoljno oporavljenih Tomića i Kpana. Pravo nastupa stekao je i Mateo Mužek koji će biti sutra u konkurenciji.

Inače, utakmica između Igmana i Širokog Brijega igra se sutra s početkom u 13 sati.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SamoSiroki
Više se bojim Geđića nego Igmana..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi