"Derbi igračima daje poseban impuls"

Jedan od derbija 9. kola Premijer lige igra se sutra

"Derbi igračima daje poseban impuls"

Samir Mlaćo
Kvalitetan meč očekuje se sutra na Pecari gdje će snage odmjeriti NK Široki Brijeg i FK Borac.

Susret počinje u 19 sati.

“Ovaj derbi kao i svaki drugi derbi i igračima i navijačima daje poseban impuls i adrenalinski naboj. Siguran sam kako nas očekuje pravi, istinski derbi“, istakao je pomoćni trener Širokog Brijega Vlado Hrkać u najavi derbija s Borcem.

“Igramo pred svojim navijačima. Nestrpljivo smo dočekali njihov povratak na Pecaru. Prošlu utakmicu su nas nosili svojom pjesmom i podrškom. Siguran sam kako će i protiv Borca biti naš 12. igrač te kako ćemo na njihovu podršku odgovoriti na najbolji način“, poručio je Hrkać.

Optimizam vlada i u redovima FK Borac koji mnogo raspoloženiji ide u ovaj meč nakon pobjede nad Zrinjskim.

Treba istaći da je pred ovaj meč Široki Brijeg predstavio i novo pojačanje.

Oglasi

Radi se o Dominiku Radiću.

"DDvadesetšestogodišnji hrvatski golgeter s bh. dokumentima na Pecaru stiže nakon odrađene prošle sezone u momčadi ŠFK Sered, slovačkom prvoligašu koji je, unatoč vrlo dobrom uspjehu i visokom petom mjestu, zbog nemogućnosti osiguravanja infrastrukturnih uslova ostao bez licence za nastup u Fortuna ligi i evropskim kvalifikacijama u ovoj sezoni.

Dominik Radić iza sebe ima bogato međunarodno iskustvo. Sezonu prije igranja u najjačem slovačkom fudbalskom takmičenju novi je napadač Širokog Brijega branio boje češke Sigme iz Olomouca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najveći trag u dosadašnjoj karijeri ostavio je igrajući za slovenački Rudar iz Velenja. Iskustvo igranja u HNL stjecao je u dresovima Intera iz Zaprešića i koprivničkog Slaven Belupa", objavio je NK Široki Brijeg.

NK Široki Brijeg je prvi poraz upisao tek u sedmoj utakmici i to od sjajnog Tuzla Cityja, a ispočetka sezone bio je i vodeći tim na tabeli. Trenutno je s 12 poena na petom mjestu.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ljacmu1
Nije derbi. Za očekivat je dosadnu utakmicu jer i Barbarić i Marinović igraju ziheraški.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi