Peljto ima pune ruke posla
FOTO: A. Čaušević

Već ove sedmice novi izazovi

Peljto ima pune ruke posla

Haris Zilić

Nastavlja se ubrzan ritam Premijer lige BiH.

U srijedu od 18:45 u Mostaru se igra zaostali meč 5. kola Premijer lige naše države. Zrinjski će dočekati ekipu Širokog Brijega u hercegovačkom derbiju.

Ova utakmica je ranije odgođena zbog nastupa Plemića u UEFA konferencijskoj ligi.

NFSBiH odredio je i glavnog sudiju za meč u Mostaru, a pravdu će dijeliti najboljii bh. arbitar Irfan Peljto.

Njemu će pomagati Enes Đozić i Emir Zahiragić iz Sarajeva, dok je četvrti sudija Miloš Gigović iz Bosanske Gradiške.

Irfan peljto u posljednje vrijeme ima pune ruke posla. Nakon određenog perioda bez suđenja za kratko vrijeme bio je arbitar na nekoliko mečeva Premijer lige.

Oglasi

Peljto je i u prošlom kolu sudio duel Veleža i Posušja koji je završen rezultatom 1:1.

Zrinjski je trenutno petoplasirani sa 18 bodova iz devet utakmica, dok je Široki Brijeg lider sa 22 boda i 11 utakmica.

Zrinjski je i u dobroj formi na domaćem terenu gdje su vezali četiri uzastopna trijumfa, a Široki je solidan gost ove sezone i na pet mečeva uzeli su šest bodova. Ekipe u ovaj duel ulaze i sa pozitivnim gol razlicaka. Mostarci imaju 16:6, a Široki Brijeg 13:8, tako da će odbrane ponovo biti veoma važan faktor.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U slučaju trijumfa Zrinjski bi se Širokom i Željezničaru približio na bod zaostatka, sa druge strane, pozitivan rezultat bi tim sa Pecare učvrstio na liderskoj poziciji.

Nema sumnje da nas u Mostar u srijedu očekuje dobra utakmica i nova uzbuđenja u najjačem rangu bh.fudbala.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
prodo si se peljto
1 4
pjanke.sa
Kako je glup ovaj Vico i NSBiH kompletan saziv trenutno. Cita debil komentare i clanke svakojakih novinara i takve odluke donosi. Savez nam nema nikakve vizije niti imalo obraza a pritom su svi nacionalno obojeni! SAVEZ NAPOLJE!!!!
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi