Premijerligaš zamalo napravio veresiju: "Primiš gol, pa onda radi psihologija"
Skender na utakmici u Olovu

Skender je na kraju ipak mogao biti sretan

Premijerligaš zamalo napravio veresiju: "Primiš gol, pa onda radi psihologija"

Samir Mlaćo

Široki Brijeg se namučio, ali ipak upisao pobjedu u osmini finala Kupa naše zemlje.

Tim sa Pecare gostovao je kod federalnog prvoligaša Stupčanice, vodio 2:2, ali završilo je 2:2. Pristupilo se izvođenju jedanaesteraca, a gosti su bili spretniji i sretniji.

Dino Skender, novi šef struke Širokog Brijega, imao je svoje viđenje utakmice. Smatra da su njegovi igrači kod vodstva samo razmišljali kako sačuvati prednost, te da nisu mnogo mislili o protivničkom golu.

To se nije pokazalo kao dobar potez i Stupčanica se sa dva pogotka 'vratila u život'.

"Bilo je tačno kako smo i očekivali, jako izazovna i teška kup utakmica u gostima kod Stupčanice. Prije svega čestitam igračima na prolazu, jer nakon 90 minuta i slijeda događanja u drugom poluvremenu dečki su ipak pokazali prisebnost i koncentraciju u raspucavanju s bijele točke i na taj način izborili plasman među osam najboljih. Što se tiče igre, prvih pola sata bili smo dosta dobri, nismo dali Stupčanici praktički ništa i priveli smo mirno poluvrijeme s 0:2.

Oglasi

S tim dijelom mogu biti zadovoljan. Na žalost, drugi dio nismo bili pravi do kraja, čak smo dobro i ušli u nastavak, ali gol iz prekida za 1:2 sve je okrenuo i psihologija je počela raditi svoje", kazao je trener Širokog Brijega Dino Skender.

"Međutim, ne mogu puno zamjeriti igračima, jer očigledno nam je taj negativan niz iz prošle polusezone podsvjesno ostavio traga. Samo smo razmišljali kako sačuvati vodstvo do kraja i kako doći do pobjede. Nismo više bili fokusirani na našu igru. Previše smo razmišljali o rezultatu i pobjedi koju dugo čekamo", dodao je Skender.

Već sutra Široki Brijeg će saznati protivnika u narednom krugu Kup takmičenja. Žrijeb je zakazan za 12 sati u prostorijama NS BiH, a u četvrtini finala igraju se dvije utakmice.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Kada je prvenstvo u pitanju, Široki Brijg će u nedjelju u goste FK Sarajevo. Biće to svakako pravi ispit za tim sa Pecare na otvaranju drugog dijela sezone.

Širokobriježani su nakon prvog dijela sezone na šestom mjestu sa 22 osvojena boda. Nakon Sarajeva ugostit će FK Željezničar, ali zbog radova na Pecari vjerovatno u Čitluku.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Delegat
Treba da vas je sramota protiv prvoligasa vas sudije guraju
0 0
pikaboo
Dva gola ste dali iz prekida i to je sve sto ste napravili. Mucno vas je bilo gledati, da ne spominjemo sudenje koliko vam je biilo naklonjeno...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi