Da li se Ilija Mašić vraća u Premijer ligu BiH?

Kontakti su uspostavljeni

Da li se Ilija Mašić vraća u Premijer ligu BiH?

NK Široki Brijeg bi uskoro mogao dobiti novo pojačanje.

Radi se o navijačima dobro poznatom imenu Iliji Mašiću (24). Mašić je sa Pecare otišao u Lokomotivu, očekivale su se velike stvari, no upisao je samo jedan nastup.

Sigurno nije to očekivao, a sada se povezuje sa povratkom na Pecaru. Nezvnaično, kontakti su već uspostavljeni i neće biti iznenađenje ako Mašića ponovo budemo gledamo u dresu kluba sa Pecare.

Mašić je nastupao za omladinske selekcije Širokog, zatim i za NK Neretvanac, te Croatiju Zmijavci, a u julu prošle godine odlučio se za odlazak u Lokomotivu. Da li će se uskoro desiti povratak, ostaje da se vidi.

Široki Brijeg je jučer odigrao novi prijateljski meč, a rival je bila ekipa Posušja.

Oglasi

Na kraju je završeno 1:1, a svoje viđenje meča dao je šef struke Širokog Brijega Dino Skender.

"Jako dobra provjera za nas. Zadovoljan sam što se tiče jačine utakmice i kvalitete protivnika za ovu fazu priprema. Igrali smo na umjetnoj travi s prilično agresivnim suparnikom. Ovakva utakmica definitivno otvara oči i nama u stožeru daje bolji uvid u stvarne mogućnosti momčadi i pojedinaca.

Ponovno smo kombinirali dva različita sastava po 45 minuta i nekoliko je novih igrača koji su tek ovih dana ušli u proces pa samim time razina uigranosti nije još na željenoj razini. Siguran sam kako će s vremenom sigurno biti sve bolje, kazao je šef struke Širokog Brijega Dino Skender nakon druge pripremne utakmice ocijenivši prve dvije sedmice rada zadovoljavajućom ocjenom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Zaključno s ovim danas možemo biti zadovoljni. No, u nastavku priprema želimo jos više podići razinu samog intenziteta u našoj igri i agresivnosti u fazi obrane, ali i konkretnosti u završnici napada jer to definira pravu natjecateljsku momčad. To je ono čemu ćemo težiti, sve ostalo nam nije opcija, dodao je Skender.

Jedini pogodak za Široki Brijeg jučer je postigao Marko Matić. Strijelac za Posušje bio je Andro Babić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti