Široki Brijeg i GOŠK su danas odigrali prvi prijateljski meč ove zime

Na kraju je odlučio jedan pogodak

Široki Brijeg i GOŠK su danas odigrali prvi prijateljski meč ove zime

Samir Mlaćo

Prijateljski meč danas su u Treningu kampu NK Široki Brijeg odigrali premijerligaši Široki Brijeg i NK GOŠK.

Na kraju je završilo 1:0 za Širokobriježane u tvrdom i neizvjesnom meču. Odlučio je pogodak Stjepana Plazonje u 71. minuti i tako je Široki Brijeg upisao prvu pobjedu pod palicom novog trenera Dine Skendera.

Bio je ovo nezvanični debi Skendera, a upravo on je dao svoje viđenje utakmice.

"S obzirom na to da je ovo prvi tjedan priprema i da smo tek ušli u proces rada, možemo biti zadovoljni. Zaokružili smo uvodni tjedan rada kvalitetnom provjerom i podijelili minutažu na dva sastava po poluvrijeme. Želio sam odmah vidjeti reakciju igrača na novi sustav rada i stil igre. Mogu biti zadovoljan pristupom igrača", kazao je trener Širokog Brijega Dino Skender nakon prve pripremne utakmice i zatim se detaljnije osvrnuo na viđeno.

"Dosta dobro smo stajali na terenu u prvom poluvremenu, osobito u prvih pola sata. Nametnuli smo dobar intenzitet igre, imali posjed i stvarali pritisak kvalitetnom suparniku, ali bez izrazitih prilika. U nastavku je i novih 11 igrača dosta dobro reagiralo, brzo su nametnuli ritam, postigli smo pogodak i zasluženo pobijedili.

Odradili smo trkački dobru utakmicu. Prikazano zaslužuje prolaznu ocjenu, ali moramo više kreirati prema naprijed", dodao je Skender.

Oglasi

Treba istaći da je Široki Brijeg polusezonu završio na šestom mjestu, a tokom zime zbog loših rezultata stigao je i novi trener, upravo Skender koji je naslijedio Marijana Budimira.

GOŠK će gotovo sigurno voditi bitku za opstanak, a za sada su Gabeljani doveli dva nova imena. Radi se o Filip Račić i Ivan Harambašić.

Gabelu će napustiti defanzivac Jure Obšivač, a novo ime mogao bi biti nekada velika nada bh. nogometa Nedim Hadžić. Hadžić iza sebe ima neugodnu povredu i višemjesečno izbivanje sa terena, a da li će povratak u život tražiti u Gabeli kao što se špekuliše, ostaje da se vidi.

NK Široki Brijeg - NK GOŠK 1:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Široki Brijeg: T. A. Tomić, Pranjić, Musa, Šuto, Kuprešak, Capan, T. Tomić, Ćavar, Mišić, Mamić, Chinedu (drugo poluvrijeme: Bender, Prusina, Barišić, Bagarić, M. Matić, Buljan, Lukić, Taraba, Lovrić (od 70. G. Jelić), Plazonja, J. Jelić).

NK GOŠK: Bobić, Bradara, Šuta, Radenović, Čoko, Skorup, Musulin, Čajić, Hasukić, Mandić, Šero (još su igrali: Vasilj, Maslać, Janković, Miličević, Pobi, Gogić, Ambrašić, Račić, Ramljak, Rajović.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi