NK Široki Brijeg prvi finalista Kupa Bosne i Hercegovine!

Klub s Pecare izbacio TOŠK Tešanj

NK Široki Brijeg prvi finalista Kupa Bosne i Hercegovine!

Fudbaleri Širokog Brijega plasirali su se u finale Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su i u revanš susretu bili bolji od TOŠK-a i to sa 1:0.

Podsjetimo, Širokobriježani su prvi meč na Pecari dobili sa 2:0 pa su bili veliki favoriti za prolaz dalje, a tu ulogu su bez velikih problema opravdali danas u revanš susretu koji je igran u Zenici.

Široki je danas krenuo vrlo ofanzivno od prve minute pa je imao nekoliko opasnih napada na samom startu. Do prve prave šanse čekalo se 12 minuta, a tada je priliku u gol pretvorio Borna Petrović.

Nakon primljenog gola domaći počinju da igraju nešto bolje, pa su prvu šansu stvorili u 25. minuti kada udarac Pavlovića brani Bilobrk. Do kraja prvog dijela nije bilo većih šansi pa se na odmor odlazi s rezultatom koji je postavljen u 12. minuti.

Prvi dio drugog poluvremena donio je prije svega dosta prekršaja na obje strane, a prva uzbuđenja pred golovima vidimo u 70. minuti kada je Škrijel imao šansu za domaće, ali njegov udarac je izblokiran u posljednji čas. Na drugoj strani su prijetili Stanić i Petrović, ali prvi put je Hasić spasio u posljednji čas, dok je drugi put golman Strika dobro reagovao.

Imali su domaći do kraja još jednu dobru šansu i to preko Rastoke, ali njegov udarac brani Bilobrk.

Široki je nakon ove pobjede postao prvi finalista Kupa BiH za ovu sezonu, dok ćemo drugog saznati nakon današnjeg revanš susreta između Sarajeva i Sloge. Podsjetimo, Bordo tim je već 99 posto u finalu jer je prvi meč u gostima dobio sa 4:1.

NK TOŠK: Strika, Koprivica, Škrijelj, Kurdić, Rastoka, Nuhanović, Kalesić, Pavlović, Ivković, Hasić, Kitanović.

NK Široki Brijeg: Bilobrk, Matić, Barišić, Ćorić, Franjić, Petrović, Turčin, Marić, Popović, Pamić, Kovačić.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Revanš polufinala Kupa BiH:

TOŠK Tešanj - Široki Brijeg 0:1 (Petrović 12')

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi