Objava iz Prve lige FBiH vraća vjeru u bolje sutra bh. nogometa

Lijepe scene iz Banovića

Objava iz Prve lige FBiH vraća vjeru u bolje sutra bh. nogometa

Samir Mlaćo

Dosta pažnje privukao je današnji derbi Prve lige FBiH između Budućnosti i Stupčanice.

Na kraju je završilo 2:0 uz mnogo bolju igru gostiju koji tako nose tri važna boda.

Jedan od ranijih mečeva ova dva tima donio je u Banovićima neželjene scene poslije meča pa je time i u narednim mjesecima blaga netrpeljivost bila prisutna.

Ipak, čelnici oba kluba odlučili se da 'stanu na loptu', te da zaborave navedeni meč.

Danas su Banovićani sjajno ugostili svog rivala, a iz Olova su uzvratili nakon meča objavom.

"Iako je u prošlosti bilo puno naboja, puno nesportskih stvari, možemo reći sa obje strane, gdje je rezultat na kraju utakmice u više navrata bacan u drugi plan, danas je ipak pobijedio sport. Utakmica bez ijedne mrlje, bez tenzija uz fer i korektno navijanje.

Iako je u prošlosti bilo puno naboja, puno nesportskih stvari, možemo reći sa obje strane, gdje je rezultat na kraju...

Posted by NK Stupčanica on Saturday, September 30, 2023

Hvala upravi, trenerima i igračima FK Budućnost na današnjem gostomprimstvu, fer i korektnoj igri, tako da je od danas počelo novo staro prijateljstvo između ova dva kluba. Gostoprimstvo svakako uzvraćamo u proljetnom dijelu", stoji u objavi NK Stupčanica.

Zahvalili su se iz Stupčanice i svojim navijačima koji su svih 90 minuta bili velika podrška Ljuci, Milićeviću, Odinaki i društvu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Pravdu na današnjem meču dijelio je Armin Kukić iz Bugojna sa svojim pomoćnicima Edinom Zjakićem i Samirom Mehmedovićem, te su svi mogli biti zadovoljni kako su sudije obavile svoj posao.

Stupčanica je nakon nepotpunog devetog kola drugoplasirana, dok je Budućnost sada na petom mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi