Nakon incidenta i velike tuče oglasili se iz NK Stupčanica: "Poduzeti ćemo sve pravne radnje"
FOTO: NK Stupčanica

Banovićane očekuje kazna organa NS FBiH

Nakon incidenta i velike tuče oglasili se iz NK Stupčanica: "Poduzeti ćemo sve pravne radnje"

S. Mlaćo
Nemile scene obilježile su meč prošlog kola Prve lige FBiH između FK Budućnost i NK Stupčanica.

Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka i pobjede domaćeg tima 1:0, nastao je haos na tribinama.

Sve se prenijelo i na teren gdje je jedan gostujući igrač povrijeđen nakon napada domaćih pristalica. Izazvalo je to buru negodovanja u javnosti, s obzirom da su scene iz Banovića obišle i region.

Iz NK Stupčanica su se sinoć oglasili i naglasili da vjeruju u Komisije NS BiH.

Kako nezvanično saznaje SportSport.ba, Budućnost će dvije ili tri naredne domaće utakmice igrati bez publike, a očekuje se i žestoka novčana kazna.

Kazna očekuje i određena lica koja se spominju u izvještajima delegata.

Oglasi

Prenosimo saopštenje NK Stupčanica:

”Nakon nemilih scena u Banovićima na utakmici IV kola m:tel Prve lige Federacije BiH između našeg kluba i FK "Budućnost" Banovići, sa kojim je kompletna bosanskohercegovačka javnost upoznata, naš klub ovim putem obavještava sve navijače, simpatizere, sponzore i članove da ima apsolutno povjerenje u rad Disciplinskih organa NSFBiH te nadležne PS Banovići, Kantonalnog Tužilaštva TK, u sankcionisanju i procesuiranju svih odgovornih za incident na navedenoj utakmici.

U potpunosti izražavamo podršku kako našem igraču Senadu Selimoviću tako i kompletnoj ekipi u svakom momentu te ćemo kao klub poduzeti sve pravne radnje da zaštitimo integritet kluba, naših igrača te svih onih koji na pravi način podržavaju rad kluba. Naši navijači u svakoj utakmici srčano navijaju za naš klub i daju neizmjernu podršku ekipi te je tako bilo i ovaj put. Moramo istaći činjenicu da su isprovocirani od strane neodgovornih pojedinaca domaćeg kluba i da su verbalno odgovorili na upućene psovke bez fizičkog kontakta sa bilo kim. Obavještavamo javnost da smo povodom ovog događaja zatražili policijski zapisnik te uputili pismeni dopis PS Banovići u kojem smo tražili odgovore u kojem pravcu ide procesuiranje odgovornih osoba za nemile scene kako bismo mogli nastaviti sa pravnim radnjama u ovom slučaju.

[related]Nemile scene obilježile su meč prošlog kola Prve lige FBiH između FK Budućnost i NK Stupčanica.[/related]

O daljnjim aktivnostima u pogledu ovog slučaja javnost će biti blagovremeno obaviještena. Napominjemo da je NK "Stupčanica" Olovo izrazito protiv bilo kakvog nasilja, neprikladnog ponašanja ili bilo kojeg drugog vida nesportskog ponašanja na svim sportskim manifestacijama gdje god se one održavaju i isto osuđujemo. Mi ćemo sve naše goste ugostiti kao pravi domaćini i nastojati da se svi u našem Olovu osjećaju ugodno i sigurno kako dolikuje“, stoji u objavi.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Stupčanica za vikend u jednom od derbija dočekuje NK GOŠK Gabela, dok Budućnost putuje na megdan starom rivalu NK Jedinstvo Bihać.

Oba meča igra se u nedjelju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi