Stupčanica do boda u Rahiću, Sloboda na zimska pauzu sa tri boda prednosti

Mreže su mirovale, ali bilo je uzbuđenja

Stupčanica do boda u Rahiću, Sloboda na zimska pauzu sa tri boda prednosti

Samir Mlaćo

Prvi dio sezone u Prvoj ligi FBiH bliži se kraju, a danas je odigran predposljednji meč 15. kola, odnosno prvog dijela sezone.

FK Gornji Rahić u sjajnoj atmosferi ugostio je NK Stupčanica, a na kraju je završilo 0:0, iako je bilo dosta prilika.

Nakon prvog dijela mreže su mirovale, uz mnogo bolju igru gostiju iz Olova. Prvo je zaprijetio Odinaka, a zatim domaći golman Kordić brani jedan pokušaj gostiju.

U 20. minuti Odinaka ubacuje, činilo se da jedan domaći igrač rukom zaustavlja loptu, ali ona dolazi do golmana Kordića, bez reakcije glavnog sudija Sanela Silića uz proteste gostiju. Dvije minute kasnije agilni Odinaka u šansi, šutirao je silovito preko gola sa samo par metara.

Pred sami kraj dva puta su zaprijetili domaći. Prvi put nakon kontre, ali 'izvukli' su samo korner, da bi u 44. minuti sa par metara pokušao jedan domaći igrač, ali golman Milićević sigurno to brani.

U nastavku se bude i domaći. Nošeni podrškom navijača igrali su mnogo borbenije i ofanzivnije, a sjajnu priliku imali su u 60. minuti, no golman Milićević je odbranio taj pokušaj.

Oglasi

Gosti su uveli i Ljucu, te jasno pokazali da žele tri boda, no nisu napravili mnogo u napadu.

Do kraja je ostalo 0:0, te sigurno zadovoljniji mogu biti domaći. Sada imaju 20 bodova i prezimit će na osmom mjestu. Stupčanica je druga, te ima tri boda manje u odnosu na jesenjeg prvaka Slobodu koja u drugom dijelu sezone stiže u Olovo.

U petak posljednji meč 15. kola igraju NK Čelik i NK Zvijezda Gradačac.

Prva liga FBiH, 15. kolo:

FK Gornji Rahić - NK Stupčanica 0:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Gornji Rahić: Kordić, Bošnjaković, Mazić, Čaušević, Cvijanović, Ibrahimbašić, Fačić, Kadić, Biserović, Čavalić, Kadrić.

NK Stupčanica: Milićević, Odinaka, Bešić, Aletić, Božić, Beganović, Džafić, Alić, Islamagić, Shuaib, Mehanović.

Top Komentari

konjnakvadrat
Rahic u rangu sa Slobodom,ajme boze
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi